avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizie impunere ANAF la 3 luni DUPA ce am stins toata ...
Discuție deschisă în Executare silită

Decizie impunere ANAF la 3 luni DUPA ce am stins toata datoria!!!

Acum 3 luni am acoperit 100% o datorie pe care o aveam la ANAF, soldul initial si penalizarile si dobanda. Totul a fost acoperit la zi, plata la trezoreria ANAF, am primit chitanta.

Ieri am primit de la ANAF decizie de impunere in baza art. 88 lit. c si art. 119 din OG 92/2003 ca mai trebuie sa platesc aproape 5000 lei, ca obligatii accesorii!!!!

Ce se intampla???

Repet, toata datoria a fost platita cam in luna octombrie (nu mai retin data precisa) direct la directia DGFP din localitate de domiciliu.
Din pacate, asa se intampla in Romania. Dvs. sunteti convins ca ati platit integral debitul avut in evidenta la data platii, insa nu este asa. Fiscul are o alta metoda de calcul, respective acesta nu releva dobanzile si/sau penalitatile avute de un debitor pana la data stingerii datoriei, acestea urmand a fi calculate ulterior, probabil din creion, de catre un angajat al fiscului....In felul acesta, abuziv in opinia mea si a altor cateva milioane de contribuabili, fiscul te are in permanenta in executare silita, stresandu-te la infinit....Aveti posibilitatea sa contestati acest debit in instanta si sa solicitati in cadrul procesului o expertiza contabila, evident daca sunteti convins ca merita deranjul si ca veti reusi sa demonstrate ca nu datorati penalitatile si dobanzile mentionate de ANAF in decizia de impunere contestata.Atentie la termenul in care puteti contesta decizia....succes
pai....daca am fost acolo cand s-a verificat in sistemul informatic?!?! Cum adica imi calculeaza din creion si raman in executare silita la infinit?!!! Nu am poprire pe nimic, de luni de zile, tocmai pentru ca AM DATORIE 0 LEI.

Daca un angajat din anaf vrea sa vada cui instituie poprire pe conturi, nu verifica "in calculator"?? Si acolo eu am 0 LEI!!

Statul asta e un azil 100% sau ce se intampla aici??
Cum spuneti ca "NU RELEVA DOBANZILE/PENALITATILE AVUTE DE DEBITOR PANA LA DAT STINGERII...."?? Am primit somatie de plata acasa, inainte sa achit datoria, unde se specifica soldul initial + dobanzi + penalitati, separate. Tocmai pentru a achita datoria LA ZI am mers personal la DGFP si am achitat datoria la cuantumul din ziua platii!! Ca sa nu apare nici o restanta de vreo 2 lei pentru o zi scapata in cazul procesarii platii prin virament bancar sau altceva. Cash, la zi!

Deci?? Are cineva o explicatie clara?

Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Daca tot ati fost pana acolo, trebuia sa le cereti sa va dea o adeverinta ca la data de azi nu sunteti inregistrat cu debite la ei.
Daca acea somatie e emisa de ei, ar fi trebuit sa va poata oferi mai multe informatii.. daca e trimisa de anaf.. ce firma viseaza functionarul?!
Este o decizie de impunere. Directorul de la DGFP a zis ca nu o anuleaza, ca ei iau bonusuri pentru astea. Am citat aproximativ....

Acuma, stau si ma gandesc, cum iau bonus, pentru ce, cand de la mine au recuperat acum 4 luni banii, cu mult inainte sa emita decizia asta (31 decembrie 2013)??

2>> am si obtinut un extras de situatie, pe numele meu, la zi (saptamana asta) cum ca am debit = 0 lei.

Risc poprire pe conturi sau ceva din cauza acestei decizii de impunere aberante??

MENTIUNE SOC: aflu ca in tot orasul au primit astfel de decizii de impunere zeci de oameni care in veci nu au avut vreo datorie la ANAF. Ce se petrece?????

Ce bonusuri iau la ANAF, de ce fac asta, pentru ce emit decizii oamenilor???
Deci este "decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii" si spune ca "in temeiul art 88 lit c si art 119 din OG 92/2003 privind cod proc. fiscala (...) pentru plata cu intarziere a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor venituri ale bugetului general consolidat s-au calculat urmatoarele accesorii: tabel cu suma

Va invitam ca in termenul prevazut la art 111 alin 2 din OG 92/2003 sa achitati sau sa faceti dovada platii sumelor mentionate in prezenta decizie.

Impotriva prezentului act se poate formula contestatie, in conf cu prevederile art 205 si 207 din OG 92/2003, in termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la sediul organului fiscal emitent.

DECI iar nu inteleg: eu trebuie sa fac dovada platii sumelor, DAR impotriva actului pot formula contestatie. Deci ce trebuie sa fac, dovada platii, sau contestatie? Cum fac dovada platii? Atunci cand am achitat, am chitanta de trezorerie, cu suma totala. In plus, am scos "situatia analitica debite plati solduri" pe anul 2014 de la DGFP unde apartin si mi-a printat doar capul de tabel, nu scrie nici o suma (nici 0, nici 100000).

Alte discuții în legătură

Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)
Penalizări cas Cristina J Cristina J Buna seara, In data de 04.12.2017 mi-a venit decizia de impunere pe 2014 cu suma de 2901. Pe data de 05.12.2017 am fost la ANAF unde mi s-a adus la ... (vezi toată discuția)
Og 30/2011 anulare dobanzi si penalizari DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL Buna ziua, Pe fisa sintetica la 31.08.2011 imi apar sumele: -dobanda 16.656 (din care 14.989 neconfirmati) -penalitate de intarziere (din care 1.704 ... (vezi toată discuția)