avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiuni informatice in noul cod penal 2014
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiuni informatice in noul cod penal 2014

Buna ziua, am un proces deschis din cauza unor infractiuni informatice, am cautat pe internet dar nu am reusit sa gasesc ceva concret.Stie cineva ce schimbari a adus noul cod penal in legatura cu infractiunile informatice?Sunt pedepse mai mici,mai mari,la fel...?Eu sunt acuzat de 3 infractiuni, intrarea in mai multe sisteme informatice fara sa am acordul respectivilor,schimb de fisiere din acele sisteme informatice si creerea unui program adaptat in scopul intrarii neautorizate intr-un sistem informatic(si punerea lui in vanzare).Nu stiu sa specific exact articolele unde se incadreaza aceste infractiuni.Daca stie cineva ce s-a schimbat in cazul acestor infractiuni il rog sa ma lamureasca si pe mine.Multumesc anticipat.
bun deci cu ce reducere a pedepsei ma pot astepta acum de la 1 februarie fata de cum era inainte?
Pedepsele sunt mai reduse in Codul Penal, asa cum v-am mai spus.
ceva mai concret decat "sunt reduse"? as putea lua 6-luni-1an cu suspendare pt infractiunile de mai sus daca le recunosc in fata instantei si daca sa zicem ca instanta e mai indulgenta?
Ceva mai concret o sa aflati de la un avocat care va studia dosarul, dvs nici nu stiti exact pentru ce sunteti acuzat si doriti sa va ghicim noi pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 161/2003 Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Aveti idee, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Penal, L 161/2003 se abroga? Apropo de cap. IV. Multumesc. (vezi toată discuția)
Spargerea unui calculator se pedepseste? robyr130 robyr130 Buna , am spart calculatorul cuiva, creand un keylogger personal pentru a afla daca persoana respectiva imi vorbea pe la spatele meu si zicea tot felul de ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal si infractiunile informatice system39 system39 Prevenirea criminalitatii informatice. Buna ziua. La fel ca si alta persoana de pe acest forum ma aflu in postura de a avea un proces pe rol cu privire ... (vezi toată discuția)