avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare din somaj

Buna ziua
Am si eu nevoie de niste informatii va rog. Am un magazin de imbracaminte si in decembrie 2012 am angajat o persoana absolventa, din somaj. As vrea sa stiu cat sunt obligata sa tin persoana la locul de munca. Magazinul nu mai merge foarte bine si ma gandesc serios sa il inchid. Cand am angajat respectiva persoana din somaj, timp de un an eu am primit lunar o suma de bani. As vrea sa stiu ce se poate intampla daca inchid magazinul dupa 1 an jumate de cand e angajata. Voi fi obligata returnez suma respectiva de bani? Cat trebuie sa stea o persoana angajata din somaj la locul de munca?

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:24, 3 Februarie 2014
1. - In 2012 era prevederea lagala conform careia trebuia sa mentineti raporturile de munca cel putin 3 ani de la data incheierii contractului individual de munca (CIM).
- Vedeti ca asta scrie si in conventia incheiata cu AJOFM.

2. Dar daca salariatul demisioneaza el sau il concediati pe motive disciplinare nu mai aveti obligatia sa restituiti sumele primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare somer absolvent lelena_b lelena_b am angajat in 2010 o asistenta aflata la momentul respectiv in somaj, dupa terminarea postlicealei, pe perioada nedeterminata. am primit un an de zile lunar o ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent studii superioare Mustang1 Mustang1 Buna ziua, Detin o Intreprindere Individuala si doresc sa angajez un tanar absolvent de studii superioare(facultate). M-am prezentat la AJOFM in vederea ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent studii superioare evelinaf evelinaf Buna ziuaa, am propria mea firma si doresc sa ma angajez. mentionez ca sunt absolventa de studii superioare din iulie 2009 si in prezent sunt studenta in anul ... (vezi toată discuția)