avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refinantare credit Prima casa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refinantare credit Prima casa

Buna ziua ,

as dori sa stiu daca pot refinanta un credit prima casa in lei cu unul ipotecar/imobiliar in euro?
Cel mai recent răspuns: nicoles23 , utilizator 10:13, 11 Februarie 2014
gi-jane2 a scris:

Nu ar trebui sa luati si dobanda in calcul ? Stiu ca pt prima casa e mult sau ceva mai mica.

Pai dobinda = marja banci 2.5% asta e fixa pe toata per creditului + robor la 3 luni.
Ce ma sperie este instabilitatea roborului, dupa cum se vede si in prezent.

Si la un credit in euro, dobinda = euribor la 3-6 luni + marga bancii care e mai mare decat la un credit in lei, dar si euriborul e mult mai mic ca si roborul.

Riscurile sunt la fel si la creditele in lei si in euro. Pana la urma un astfel de credit este pe vreo 20 de ani, perioada in care se poate intampla orice (sa dispara lei, sa dispara euro, sa de afaliment banca, sa castigati la loto, etc). Asadar recomand ca sa consultati un broker de credite, sau o banca, sa vedeti care este diferenta la rata pe care o veti plati (sa zicem ca veti palti cu xlei mai putin), pentru ca apoi sa vedeti cam in cat timp veti recupera banii cheltuiti cu refinantarea, care s-ar putea sa nu fie foarte putini, mai ales daca plecati la alta banca (rambursare credit in avans, evaluare imobil, modificare arhiva electronica, modificari notar, etc.). Sa zicem ca aceste costuri vor fi y lei. Si daca va convine ca platind lunar mai putin cu x lei, chiar daca ati platit y lei pentru refinantare, atunci este ok. Daca nu, mai asteptati.
Multumesc de detalii....e clar ca re-finantare inseamna costuri in plus, singurul lucru mai usor ar fi ca totul fac eu cu banca, nu sunt alti vanzatori/cumparatori implicati dar e clar ca sunt costuri in plus.

multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nou gnes68 gnes68 Salut, Pentru prima data am solicitat un credit de la o banca, va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele: 1. Urmarind forumul in legatura cu noua ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)
Modificare scadentar fara notificare iceuniq iceuniq Buna ziua, Am luat un credit ipotecar in Martie 2017 cu o marja de 3.40 si un robor de 0.80 , pe scadentarul respectic, rata de capital incepuse cu o pondere ... (vezi toată discuția)