avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... drepturi fosti administratori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

drepturi fosti administratori

Sunt un fost actionar si administrator de firma. Am luat o linie de credit de la o banca unde am fost obligati (altfel nu dadeau linia de credit) sa semnam si ca garanti personali (mai era un actionar). La un moment dat am renuntat la calitatea de administrator si actionar si firma a fost vanduta.Am fost cu noi actionari pe la banci, la firmele de leasing. Numai ca acestia nu au platit ratele pentru linia de credit iar saptamana trecuta m-am trezit ca am conturile blocate. Mi-a fost impusa numai mie intreaga suma+dobanda. Intrebarea este cum pot sa scap de aceasta problema si ce drepturi au fosti administratori? Este drept sa plateasca un fost administrator pentru ca noul administrator nu si-a platit ratele?
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 15:44, 15 Aprilie 2009
Buna ziua,

Probabil ati avalizat in nume propriu un BIlet la Ordin. Asta inseamna ca ati garantat cu toate bunurile dumneavoastra, prezente si viitoare, pentru indeplinirea obligatiilor debitorului principal. Faptul ca ulterior ati vandut actiunile firmei si ati renuntat la mandatul de administrator nu are nicio legatura cu calitatea dumneavoastra de garant. Chiar daca ati avalizat biletul la ordin in calitate de actionar/administrator. Raspundeti solidar cu persoana juridica pentru intreaga creanta pe care aceasta din urma o inregistreaza fata de banca. Singura solutie ar fi sa insistati pe langa noii actionari sa achite creditul.

p.s. Cu siguranta nu v-a fost "impusa" numai dumneavoastra aceasta creanta. Bancile declanseaza executarea silita concomitent impotriva tuturor debitorilor si asupra tuturor garantiilor.

ps2 Pentru orice suma ce va este executata silit de catre banca aveti drept de regres impotriva debitorului principal.
In primul rand multumesc pentru raspuns

din pacate este suma intreaga+dobanda, asta numai daca banca nu vrea sa recupereze linia de credit *2.
Va rog sa-mi explicati ce inseamna dreptul de regres impotriva debitorului.
Adica aveti dreptul sa faceti o actiune in pretentii impotriva debitoarei principale pentru a va recupera tot ceeea ce banca va ia in temeiul acelui contract de credit. Tot ce platiti puteti recupera de la debitoarea principala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire avalist CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN Buna ziua!Am calitatea de fidejusor intr-un contract de imprumut contractat de un SRL.In contractul de credit, la cap. Garantii, apar eu cu o garantie ... (vezi toată discuția)
Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un administrator de catre banca? beatrice3108 beatrice3108 spuneti-mi ,va rog,cat de legala este actiunea unei banci de a executa administratorul unei firme in vederea recuperarii unui credit contractat de societatea ... (vezi toată discuția)