avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Sporul de fidelitate/stabilitate in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Sporul de fidelitate/stabilitate in invatamant

Buna seara! Lucrez in invatamant din anul 1999. Pana la nasterea copilului nu am avut nici o intrerupere in inv. In anul scolar 2006-2007 am avut contract de munca pe perioada determinata pana in 31.08.2007. In 02.08.2007 am nascut si am intrat in cele 42 zile obligatorii de concediu de lauzie apoi in CIC pana la 2 ani(02.08.2009). La 01.09.2008 am obtinut post titularizabil la alta unitate de inv. pe perioada nedeterminata. La intoarcerea la munca din CIC la unitate mi s-a spus ca perioada de la incetarea CIM 31.08.2007 pana la terminarea concediului lauzie 14.09.2007(cand s-au terminat cele 42zile) nu am fost incadrata la nici o unitate de invatamant si se considera intrerupere in munca. Este corect? cum este considerat concediu de lauzie si CIC? mi s-a spus ca anii lucrati inainte de nastere nu sunt luati in considerare la sporul de fidelitate si sa incep numaratoarea de la 0 din anul reintoarcerii la munca. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
davidmihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 4 Februarie 2014
In mesajul initial ati facut precizare : "... la intoarcerea la munca din CIC la unitate mi s-a spus ca perioada de la incetarea CIM 31.08.2007 pana la terminarea concediului lauzie 14.09.2007(cand s-au terminat cele 42zile) nu am fost incadrata la nici o unitate de invatamant si se considera intrerupere in munca...."

Daca nu ati fost incadrat in perioada 31.08.2007 - 14.09.2007 , cum vreti sa va fie considerata vechime in munca pentru acordarea sporului de stabilitate ?

Ce raport de munca s-a suspendat pe aceasta perioada, atata timp cat dvs nu ati avut asa ceva?

Ordinul nr. 1350/20.06.2007 : Sporul de stabilitate se acordă personalului didactic de predare, indiferent de perioada când a fost acumulată vechimea efectivă a celor 10 ani neîntrerupti în învătământ, conform celor de mai sus.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
am inteles asta. ma intereseaza daca anii lucrati anterior se cumuleaza sau nu . sau trebuie sa iau numaratoarea de la capat, adica sa lucrez alti 10
Trebuie s-o luati de la inceput . Legea prevede clar , 10 ani neîntrerupți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime neîntreruptã în aceeaºi unitate în perioada concediului fãrã platã khartumin khartumin Bună ziua, Sunt angajat într-o Universitate începând cu 25.05.1998. În acest timp, am schimbat funcţia prin concurs de 5 ori (laborant, informatician ... (vezi toată discuția)
Spor stabilitate invatamant doriana doriana daca o persoana angajata in invatamant - personal auxiliar a implinit 10 ani fara intrerupere, dupa care demisioneaza, trec 5 ani si revine sa lucreze in ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)