avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imposibilitate de a ajunge la actele contabile ale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imposibilitate de a ajunge la actele contabile ale asociatiei de proprietari

Buna ziua. Fac parte din CEx. al unei asociatii de proprietari si de mai bine de 3 ani ma lupt cu presedintele, administratorul si casiera pt. a-mi pune la dispozitie toate actele contabile din ultimi ani, deoarece in opinia mai multor proprietari exista foarte multe lucrari ale caror preturi au fost foarte mult umflate. Am reusit sa primesc dreptul de a vedea documentele uneia dintre aceste lucrari si am observat ca nu era specificat in termeni clari dimensiunile lucrarii. Mai concret, a fost acoperita terasa blocului cu aproximativ 120m2 tabla, iar pe deviz erau trecute reparati in dreptul scarilor B,C,D, si in final suma ce trebuia achitata. Nu ma pricep la contabilitate dar cred ca trebuie sa existe o lege care sa oblige firma contractata sa specifice clar termenii lucrarii. Daca am dreptate am sa va rog sa ma ajutati cu un sfat mai ales ca nici cenzorul nu doreste sa ne ajute cu toate ca este remunerat din banii asociatiei. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rwkovacs , utilizator 14:44, 7 Februarie 2014
Nu am prea inteles ce vreti sa spuneti ca sunt pe langa probleme si mi-ati insirat citate din documente pe care le cunosc si nu le-am rasfoit doar ci am intrebat si un avocat in acest sens. Tocmai de aceea mi-am dat demisia, pentru ca nu au fost predate actele la asociatie. Nu am fost destul de clar?

Doar nu era sa o iau la palme sau sa ma duc la ea acasa. I-am dat un termen de 15 zile, si am specificat clar cind am preluat functia in sedinta AG ca imi dau demisia daca nu intru in posesia actelor asociatiei.

Rugamintea mea ar fi sa va cereti un pic scuze fata de mine si nu sa ma catalogati in fel si chip, pentru ca eu nu v-am jignit cumva. Vechimea pe forum nu este si un indicator de bun simt. Poate cititi prea multe posturi si nu dati atentie la amanunte...

Cu stima,
Rorschach
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
elga50, moderator
Nu am de ce sa imi cer scuze, sunteti pe langa probleme:
1. Penalizarile NU se repartizeaza pe CPI, se repartizeaza DOAR restantierilor asa cum v-am spus.
2. Administratorul NU da explicatii proprietarilor, asta este treaba presedintelui (daca administratorul este de la firma de administrare si vine doar sa verifice instalatia o data pe saptamana ce explicatii sa dea?).
3. Daca exista spatiu pentru administratie ce sa caute dosarele acasa la administrator sau la altcineva?
4. Daca actele erau luate de fosta conducere si nu doreau sa le predea (am scris mai sus ca stau in sediul asociatiei nu acasa, acasa sta doar stampila si eventual CIF-ul) exista in cadrul sectiei de Politie un anume Politist de proximitate care are urmatoarele atributii (dau copy dupa net):
Poliţistul de proximitate:

Lucrează la unitatea de poliţie (secţie, poliţie municipală, poliţie orăşenească) pe raza căreia domiciliaţi! Adresa şi numărul de telefon le puteţi găsi accesând site-ul acestei unităţi de poliţie!
Se află zilnic, cel puţin 6 ore, în mijlocul dumneavoastră, onorat să vă asculte problemele şi să vă ofere soluţii de rezolvare, deci faceţi cunoştinţă, pentru că merită!
Este puntea de legătură între dvs. şi instituţiile care trebuie să vă soluţioneze drepturile şi interesele legitime, deci contactaţi-l!
Vă poate ajuta să puneţi capăt conflictului cu vecinii, fiind un negociator profesionist, aşa că apelaţi-l cu încredere!
Îi ajută pe bătrâni sau pe cei cu handicap fizic ori mental să se ferească de infractori şi îi sfătuieşte cum să procedeze pentru a nu deveni victime, deci informaţi-l despre cei care au nevoie de ajutor!
Este un bun consilier pe probleme cetăţeneşti, aşa că nu ezitaţi şi invitaţi-l la şedinţele dvs. de locatari!
Este prietenul copiilor, pe care îi învaţă cum să se ferească de infractori şi de alte pericole, precum sunt drogurile, deci invitaţi-l să participe la şedinţele cu elevii sau la ora de dirigenţie!

O zi foarte buna va doresc!!
Asta cu politistul e tare.

Multumesc foarte mult. Deja ma simt in suguranta.

Cu stima,
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
rwkovacs, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari care fura raduistrate raduistrate Salut, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de antenele de pe bloc(telefonie, radiocomunicatii si altele) si daca locatarii din blocul respectiv ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, s-a contractat o firma sa execute lucrare la casa ... roby2019 roby2019 Bună ziua, s-a contractat o firma sa execute lucrare la casa scării de către asociatie....in deviz au umflat materialele și nu au folosit nici măcar ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte al asociatiei de proprietari - cadru legal, solutie maruis maruis Buna ziua, Suntem in situatia in care avem o asociatie de proprietari pt o scara de 10 apartamente. Nu sunt locuite 3 apartamente. Din cele 7 ramase, 3 sunt ... (vezi toată discuția)