avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o problema.
As vrea sa stiu daca exista undeva in lege mentionat daca este legal sa se disponibilizeze ambii soti angajati in cadrul aceleiasi societati.
Inca o intrebare: daca unuia dintre soti i se ofera un alt post in cadrul societatii dar din motive medicale nu poate exercita munca respectiva care sunt optiunile legale pe care le are angajatul. Daca justifica cu certificat medical ca nu poate exercita munca respectiva exista sanse sa nu fie disponibilizata?

Multumesc si astept un raspuns cat mat repede.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: veveritzab , utilizator 13:20, 7 Februarie 2014
Niciun text de lege nu prevede asa ceva pentru sectorul privat.

Criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere pot fi prevazute in lege - pentru sectorul bugetar - , in reg.intern al angajatorului si/sau contractelor colective de munca,
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua
Este vorba de un SA, cu capital majoritar de stat.
Va rog sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza aceste aspecte.
Multumesc mult pentru raspuns
Sub auspiciul carei autoritati publice se fal acea SA? Intrucat , exista posibilitatea ca fiecare ordonator principal de credite sa aiba reglementat asa ceva.
Este vorba de CEPROHART SA care apartine de AVAS.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? As vrea sa stiu macar din ce lege as putea sa obtin mai multe detalii legate de disponibilizarea angajatilor din institutiile de stat sau in mod particular AVAS / CEPROHART SA.

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz loc de munca oferit gigiguardia gigiguardia Buna ziua, scuze daca cumva postez un subiect care a mai fost anterior dezbatut. Doresc sa va intreb urmatoarele: 1. Daca in perioada de preaviz, mi se ... (vezi toată discuția)
Unic intretinator de familie cu doi copii minori, poate fi dat afara din servici in urma unor posibile restructurari ? band007 band007 Este vorba despre o familie formata din sot, sotie si doi copii de 8 si 5 ani. Sotul este somer si in plus este cercetat penal, fiind foarte posibil sa ajunga ... (vezi toată discuția)
Unica intretinatoare a familiei.pot fi data in somaj? juguricadorina juguricadorina Buna ziua.In cadrul societatii in care lucrez,din lipsa de activitate, unele sectoare se inchid,iar personalul este dat in somaj. Va rog sa-mi spuneti, daca eu ... (vezi toată discuția)