avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu vrea cu tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu vrea cu tata

buna seara
am nevoie de un sfat va rog. concubinul meu este in divort de sotia sa si exista deja un program de vizitare prin hotarare judecatoreasca definitiva obtinut pe cale separata prin care el poate lua copilul. noua problema este ca baietelul lui nu vrea sa plece la plimbare cu tatal sau. mentionez ca pana acum fosta lui sotie nu l-a lasat sa ia copilul si acum dna a inventat aceasta noua problema ca nu vrea copilul. copilul are 4 ani. problema este ca el sufera foarte mult si isi doreste sa ia copilul sa-l aduca si la noi acasa.
ce se poate face in aceasta situatie? putem sa acceptam vointa copilului de 4 ani? da, copilul zice ca nu vrea dar eu nu cred ca are varsta la care poate decide. cred ca este invatat de mama sa sa refuze sa plece cu tatal lui.
ce se poate face? daca tatal insista si incearca sa convinga copilul ea zice ca face presiuni si traumatizeaza copilul.
mirebire a scris:

Un copil de 4 ani nu este chiar atat de mic incat sa nu paota dormi intr-o casa in care nu este ruda cu toate persoanele care locuiesc acolo. Daca ii e frica sa doarma noaptea singur poate dormi cu tatal, dar nu inseamna ca sotia tatalui trebuie sa paraseasca locuinta.

Graba o inteleg: copilul are deja 4 ani si tatal vrea sa isi recontruiasca relatia cu el.



si reconstruirea asta se poate face doar fortat? nerespectand vointa copilului? tatal trebuie sa se reapropie treptat de el, in niciun caz copilul nu trebuia luat de la mama si fortat sa stea 2 zile intr-o casa pe care nu o cunoaste si cu o persoana pe care nu o cunoaste, asta in conditiile in care nici cu tatal nu are o relatie grozava.
daca eu ca mama as trece printr-un divort va spun ca niciun tribunal din lume nu ar putea sa ma forteze sa imi traumatizez copilul. as incerca o apropiere treptata, cu vizite scurte la inceput, asa mi se pare mie normal...oricum, problema e mai veche.. daca tatal s-ar fi implicat inca de la nasterea copilului nu cred ca se ajungea la situatia asta.
@cris0811 - ati citit si restul mesajului meu? am propus eu undeva forta?
Despre cum s-a implicat sau nu tatal putem sa ne dam cu parerea ca nu avem de unde sa stim ce se intampla in realitatea lor.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
mirebire, utilizator
Dragă Roxy, empatizez cu tine, este extrem de frustrant ca omul de lângă tine să sufere; din nefericire, voi, tu şi partenerul tău, aţi încercat doar să eliminaţi efectele, adică să luaţi copilul cu forţa -executare silită nu aţi încercat oare?- fără a vă gândi să eliminaţi cauzele acestui refuz. ªi cauzele pot fi multiple - e uşor să spui ca mama nu lasă copilul, păi mama nu lasă copilul să se suie în pom şi el tot se urcă dacă vrea -
. De exemplu:
1. Înainte de a divorţa de mama copilului, domnul a stat mai mult cu dvs., lipsind des de acasă?
2.Dacă băieţelul a fost la noul domiciliu al tatălui, copilul a fost agresat într-un fel? mă refer aici la un animal de casă care nu-i place, sau o pedeapsă aplicată dacă a fost neastâmpărat, sau să nu fie băgat în seamă ca acasă, la mama lui, sau existenţa în acea casă a altor copii, ai dvs. sau copii comuni cu partenerul, astfel încât băieţelul să se simtă neglijat...sunt multe cauze care pot determina repulsia . Poate nu-i place de dvs., există şi această posibilitate, nu toţi ne iubim unii pe alţii, iar dragoste cu forţa nu se poate.
3.Dacă până acum copilul nu a fost singur cu tata, trebuie obişnuit treptat aşa cum s-a arătat mai sus.

Am avut experienţa refuzului copilului de a pleca cu tata, din simplul motiv că micuţul îşi vedea rar tatăl şi avea anxietate de despărţire; tatăl a recurs la forţă-poliţie, executare silită, monitorizare-rezultatul a fost contrar la ceea ce s-a aşteptat, copilul refuză să vorbească chiar şi la telefon cu el, chiar dacă mama îl asigură că tata îl iubeşte. La monitorizare, inspectoarea a constatat bunăvoinţa mamei şi traumatismul copilului în urma acţiunilor precedente. Negru pe alb.
Am citit termenul "monitorizare". Va rog frumos puteti detalia ce anume este aceasta monitorizare si in ce conditii a aparut ea in viata copilului? Cine a dispus monitorizarea si cine a efectuat-o?
@ avlil
multumesc mult pt raspuns.
adica in ce sens sa modifice programul? ce anume ziceti ca ar trebui sa ceara?
s-a ajuns aici, cred eu pt ca dna nu l-a lasat pana acum sa ia copilul.
exista un program prin care el poate lua copilul. doar ca nu ii foloseste la nimic deoarece copilul nu vrea. prietenul meu a fost din nou la domiciliul copilului si a incercat sa vorbeasca cu copilul sa il convinga sa mearga impreuna afara dar cel mic nu a vrut. problema e ca nici mama lui nu prea coopereaza. adica a oprit la un moment dat discutia si a zis ca e suficient, ca copilul a zis de2-3 ori ca nu vrea si sa nu-l sperie. eu cred ca si ea ar trebui sa faca niste eforturi. din pacate eu cred ca ea e buna fericita ca copilul nu vrea. deoarece pana acum ea nu l-a lasat pe cel mic cu tatal lui si acum are aceasta noua scuza care ei ii este mai simpla.
ce am putea noi sa o fortam sa faca?
dar la gradinita cum de merge copilul? acolo nu a fost dus plangand? ca toti copiii plang cand merg la gradinita. acolo cum de s-a acomodat si cu tatal lui nu vrea?

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva-program de vizita hanna84 hanna84 Buna seara.Ma confrunt cu urmatoare situatie si am si eu nevoie de sfatul vostru:in septembrie anul trecut am obtinut un ordin de protectie pentru mine si ... (vezi toată discuția)
Dgaspc - drept de vizita pentru tata camicami1994 camicami1994 Am un copil necasatorita fiind, tatal copilului l-a recunoscut. Are hotarare judecatoreasca pe care am atacat-o in termen, de vizitare copil si luare de la ... (vezi toată discuția)
Modificarea orarului de vizita al tatalui afrodhitee afrodhitee Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sunt divortata din ianuarie 2015 la notar,din casatorie a rezultat un baietel care are 4 ani si 8 luni.Tutela este ... (vezi toată discuția)