avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu vrea cu tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu vrea cu tata

buna seara
am nevoie de un sfat va rog. concubinul meu este in divort de sotia sa si exista deja un program de vizitare prin hotarare judecatoreasca definitiva obtinut pe cale separata prin care el poate lua copilul. noua problema este ca baietelul lui nu vrea sa plece la plimbare cu tatal sau. mentionez ca pana acum fosta lui sotie nu l-a lasat sa ia copilul si acum dna a inventat aceasta noua problema ca nu vrea copilul. copilul are 4 ani. problema este ca el sufera foarte mult si isi doreste sa ia copilul sa-l aduca si la noi acasa.
ce se poate face in aceasta situatie? putem sa acceptam vointa copilului de 4 ani? da, copilul zice ca nu vrea dar eu nu cred ca are varsta la care poate decide. cred ca este invatat de mama sa sa refuze sa plece cu tatal lui.
ce se poate face? daca tatal insista si incearca sa convinga copilul ea zice ca face presiuni si traumatizeaza copilul.
deci tatalui i se permite accesul in locuinta si sa stea de vorba cu copilul...eu cred ca mama coopereaza suficient. in situatia asta tatal ar trebui ca in zilele de vizita sa mearga acolo si sa se joace cu copilul chiar daca e si mama prezenta. sa incerce sa ii recastige increderea. cum zicea cineva mai sus, un copil isi iubeste parintii egal, si sufera daca nu e cu unul dintre ei. daca acest copil refuza sa mearga cu tatal lui ceva s-a intamplat. altceva decat ca pana acum nu a vrut mama sa il dea. daca mama era cea care ii baga copilului in cap sa nu mearga cu tatal, copilul i-ar fi spus. un copil de 4 ani nu poate pastra un secret.
dumneavoastra ce ati vrea sa faca mama? sa oblige copilul sa plece cu tatal lui? nu se poate asa ceva... copilul va pleca atunci cand va fi pregatit.
Daca nu vrea sa plece de acasa cu tatal atunci sa ramana tatal 20-30 de minute cu el acasa - fara sa insiste pe plecat, vine, il saluta, ii povesteste ce a mai vazut, ii aduce o jucarie, o carticica, ceva care sa-i aminteasca de el si apoi pleaca si revine data viitoare.
Sa incerce sa ii afle copilului programul: cand merge la gradi, cand iese afara, cand vine de la gradi si sa il intalneasca si in astfel de situatii.
Stiu ca e stresant pentru tata dar e de 1000 de ori mai stresant pentru copil.
Tatal sa apeleze la ajutorul unui psiholog pediatric pentru a-i prezenta situatia si a primi cateva sfaturi despre cum poate dezamorsa situatia.
un copil de 4 ani are capacitatea de a explica atat nu-urile cat si da-urile.
nu - nu ma joc cu cutare copil pentru ca ultima data m-a lovit sau mi-a spus nu stiu ce
da - vreau ciocolata pentru ca e gustoasa
nu - nu merg la gradi pentru ca ma bat copiii
da - merg la gradi ca mi-am facut prieteni si ne jucam impreuna si imi place de miss
nu - nu merg cu tata pentru ca ....

ce spune copilul?
Datoria mamei este săƒ-i dea acces păƒrintelui nerezident şŸi săƒ pregăƒteascăƒ copilul pentru vizităƒ, în sensul de a-i spune căƒ urmează săƒ plece cu dânsul, căƒ are acolo o camerăƒ sŸi jucăƒrii noi, căƒ tata îl iubeşŸte, căƒ îl va aduce înapoi, etc. , şŸi săƒ-l îmbrace pentru plecare. Restul e datoria tatăƒlui, săƒ fie convingăƒtor şŸi săƒ-i dea încredere micii fiinţe căƒ el îl va proteja şŸi se va ocupa de el în timpul sejurului cu el.
Dacă nu reuşŸeşŸte săƒ-l convingă, este vina dânsului, copilul nu are încredere în el.

Copilul nu poate fi predat cu forţa, legea interzice bruscarea copilului:

(4) Nu este permis niciunei persoane sa bruscheze minorul sau sa exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea.

Rămâne remedierea cauzelor refuzului şi câştigarea încrederii minorului.

Îmi pare rău că vă necăjiţi atât pentru supărarea partenerului dvs., dar aşa cum , atunci când îţi cumperi o casă, un apartament, îl cumperi cu vecinii aferenţi, şi dvs.aveţi partenerul la pachet cu obligaţiile, amintirile, frustrările lui, de astea veţi fi însoţită mereu.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
Martonze, utilizator
Intrebati cum de micutul a acceptat sa mearga la gradinita dar cu tata nu. Daca baietelul a acceptat usor mersul la gradinita sau initial s-a impotrivit? totusi, educatoarele de la gradinita sunt niste straine in comparatie cu tatal, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva-program de vizita hanna84 hanna84 Buna seara.Ma confrunt cu urmatoare situatie si am si eu nevoie de sfatul vostru:in septembrie anul trecut am obtinut un ordin de protectie pentru mine si ... (vezi toată discuția)
Dgaspc - drept de vizita pentru tata camicami1994 camicami1994 Am un copil necasatorita fiind, tatal copilului l-a recunoscut. Are hotarare judecatoreasca pe care am atacat-o in termen, de vizitare copil si luare de la ... (vezi toată discuția)
Modificarea orarului de vizita al tatalui afrodhitee afrodhitee Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sunt divortata din ianuarie 2015 la notar,din casatorie a rezultat un baietel care are 4 ani si 8 luni.Tutela este ... (vezi toată discuția)