avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... transformarea unui SRL in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

transformarea unui SRL in asociatie

Stiu ca nu este o formulare corecta, dar vroiam sa fie cat mai usor de inteles. Am un SRL. Doresc sa modific forma juridica de organizare din SRL in asociatie.

Stiu ca sunt permise schimbari din SRL in SA sau cooperatie, si invers. Dar nu am gasit pe internet nimic despre transformarea unui SRL in asociatie (organizatie nonprofit).

Cine a mai facut asa ceva sau are cunostinta cum se poate face asa ceva este rugat sa ma ajute. O asemenea portita cred ca reprezinta o oportunitate extraordinara pentru toate firmele mici si fara resurse multe pentru evitarea impozitului minimal care intra in vigoare de la 1 mai 2009.

Din punct de vedere fiscal am studiat problema foarte bine si avantajele sunt atat de multe incat nu vreau aici sa intru in detalii.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:39, 8 Iunie 2011
Asociatia a recuperat acele imobile pe numele ei adica pentru ea, caz in care se poate vorbi ca raman in patrimoniul ei sau pentru membrii sai caz in care ei sunt membrii dar patrimoniul fiecarui membru nu e parte componenta a patrimoniului asociatiei.
Parca idea de composesorat presupunea folosirea in comun a unor imobile sub forma de terenuri , constructii, paduri, fanete, etc.
Este vorba despre imobile (pasuni, paduri) care au fost primite in baza legislatiei valabila in perioada 1918-1940, legislatie prin care populatia din localitate a cumparat/primit cote parti din imobilele de mai sus. Acele parti cumparate apar in extrasele de CF. Cele primite figureaza in CF ca proprietate a fostei unitati administrativ-teritoriale. Pt.cele 2 tipuri de imobile exista 2 asociatii constituite care incearca sa recupereze imobilele respective in baza legislatie actuale. Problema mea este ca nu pot sa inteleg cum vor figura imobilele respective in patrimoniul asociatiilor. Din cate am inteles Primaria va emite titlurile de proprietate cu numele asociatiei(lor).
Atunci daca titlul apare pe numele asociatiei, acele imobile intra in patrimoniul sau. Nu mai e nevoie sa schimbati actele constitutive, unde apare patrimoniul initial. Nu trebuie sa priviti ca un aport la capitalul social, asa cum e la firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)
Activitati economice la ong crysionela crysionela Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Care este diferenta dinte un ONG cu scop patrimonial si un ONG fara scop patrimonial? Un ... (vezi toată discuția)
Profit la o asociatie non profit? Ramona24 Ramona24 Buna ziua, O asociatie fara scop patrimonial primeste o finantare neramburasbila. Din acesti bani/finantare realizeaza un proiect cultural. Faptul ... (vezi toată discuția)