avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestiune comuna la serviciu - Oprire bani din salariu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestiune comuna la serviciu - Oprire bani din salariu in urma inventarului

Buna ziua,
Am un job in vanzari, unde gestiunea este comuna, iar in urma inventarului sunt lipsuri gestiune, in cauza oprindu-mi o mica suma de bani pe o anumita perioada din salariu...
Se poate ataca cumva acest lucru, sa nu-mi mai opreasca bani din salariu, eventual sa-mi opreasca bani din bonus sau deloc...?
Orice raspuns e binevenit...
Jobul este prevazut cu camere de supraveghere cat si Paza in magazin...cat si Administrator care se ocupa cu intrarea produselor in magazin ( nu stiu daca are relevanta)
Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Edvinn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tedi 3 , utilizator 13:31, 22 Aprilie 2018
@Edvinn

Unde doriti "sa contracarati"?
Daca il actionati in instanta pe angajator, acesta va fi obligat sa faca dovada prejudiciului dar si legatura de cauzalitate dintre prejudiciu si fapta dvs (faptul ca prejudiciul a fost produs de dvs). In functie de dovezile aduse de angajator va stabiliti strategia in instanta.
Stiu ca se poate actiona in instanta, dar pana acolo eram curios daca se poate face ceva anume...
Ati putea incerca sa depuneti o sesizare la ITM privind retinerea abuziva din salariu.
MErci
Buna ziua. Am o intrebare: in postura de angajata la o cafenea, unde angajatorul venea in lipsa personalului si consuma din produse fara a le plati sau a fi trecute pe protocol, este corect sa opreasca din salariul angajatului banii iesiti lipsa in urma inventarului? Tin sa anunt ca eu, ca si angajata nu am semnat niciodata vreun document care sa ateste ca am primit marfa sau produse cu o anumita valoare. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Oprire bani din salariu, gestionar maryn.maryana maryn.maryana Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine... Am intampinat o problema la locul de munca. M-am angajat in luna iulie la o firma care detine magazine de ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de plata pentru lipsuri la inventar florbad2006 florbad2006 buna ziua, angajatorul la care lucrez are firma de paza, camere de supraveghere...neperformante, insa in cazul in care se intampla sa lipseasca produse la ... (vezi toată discuția)