avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... CSSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

CSSM

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la constituirea CSSM-ului.
Daca avem o perioada de 3 luni in care vom depasii 50 de angajati (angajam cu CIM pe perioada determinata) este obligatoriu constituim CSSM?

Multumesc,
Mirela
Cel mai recent răspuns: SC GEEA RUGBY CLUB SRL , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 21:50, 14 Februarie 2014
Eu as intelege ca in cazul activitatilor temporare care nu depasesc 3 luni nu este obligatoriu constituirea CSSM-ului. Dar daca dumneavoastra imi spuneti ca nu este asa, va cred pentru ca aveti mai multa experienta.
Este optiunea dvs., sa fiti in regula in fata unui eventual control din partea inspectorilor de munca sau firma/ angajatorul sa primeasca amenda contraventionala pentru nerespectarea legislatiei in vigoare.
Firma de selectie si plasare de personal : 5 angajati permanent in firma, 70 - 80 detasati din a doaua zi de munca - in strainatate, pentru cel putin 3 luni de zile! Constituie CSSM?
Comitetul de securitate şi sănătate în muncă se organizează la angajatorii persoane juridice la care sunt încadraţi cel puţin 50 de salariaţi.

Raspunsul este afirmativ la intrebarea dvs, chiar daca un numar mare de salariati sunt detasati.
geearugbyclub a scris:

Firma de selectie si plasare de personal : 5 angajati permanent in firma, 70 - 80 detasati din a doaua zi de munca - in strainatate, pentru cel putin 3 luni de zile! Constituie CSSM?


Daca va referiti la un agent de munca temporara este de discutatat deoarece prevederile legale prevad ca obligatie a agentului faptul ca angajarea sa se faca in baza controlului medical dar in ce priveste instruirea lucratorului (introductiv generala, la locul de munca, periodica) obligatia revine utilizatorului. Deasemenea dotarea cu EIP a salariatilor temporari se face tot de utilizatorul muncii temporare. Tinand cont de faptul ca durata contractului de munca temporara este egala cu durata unei misiuni mi se pare logic ca CSSM-ului la nivelul agentului de munca temporara nu poate indeplini atributiile pe catre i le confera art. 67 din NM de aplicare a Legii 319/2006 cu modificari si completari ulterioare.
In concluzie eu sunt de parere ca in cazul agentului de munca temporara pentru salariatii temporari constituirea CSSM-ului nu se impune la fel ca si alte activitati de prevenire si protectie prevazute in legislatie (ex. evaluarea riscurilor, elaborarea planului de prevenire si protectie, elaborarea de instructiuni proprii, elaborarea tematicilor pentru toate fazele de instruire etc.)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
inspectorSSM, utilizator

Alte discuții în legătură

Comitet de securitate si sanatate in munca (cssm ) pentru punct de lucru micutu50 micutu50 Buna ziua, Lucrez la o firma care are la sediu 120 persoane unde se organiza CSSM, am deschis pct de lucru in alta localitate acelasi judet, unde avem 70 ... (vezi toată discuția)
Firmele care au reprezentanti ai lucratorilor cu atributii ssm transmit bilantul ssm al angajatorului la itm? SC GEEA RUGBY CLUB SRL SC GEEA RUGBY CLUB SRL In modificarile HG1425/2006 - normele de aplicare a Legii nr. 319/2006 privind SSM, se precizeaza ca reprezentantul lucratorilor cu atributii in SSM, preia ... (vezi toată discuția)
Instruirea introductiv generala CostacheD CostacheD Buna ziua In urma unui control la ITM am primit masura pentru ca instruirea introductiv generala a fost facuta cu o zi inainte de angajare Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)