avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit de nevoi personale

Buna seara,
Va rog sa ma ajutați cu răspunsul intrebarilor mele la problema cu care ma confrunt in acest moment.
In data de 09.11.2007, cand eram angajat la o firma, am ales sa cumpăr niste produse pe care le-am plătit in baza unui credit de nevoi personale în valoare de 2300 de lei pe care l-am făcut pe o perioada de 60 de luni. In anul 2011 am ramas fara loc de munca si nu am mai putut sa platesc datoria fata de aceasta instituție financiara.,mai exact ultima rata a fost platita in data de 29.09.2011. La 2 ani diferenta, pe 05.06.2013, am primit o notificare de executare silita din partea unei firme de recuperare creanțe, urmând ca eu sa fac o cerere scrisa prin care sa motivez lipsa veniturilor si ca nu mai pot plăti aceasta datorie. Nu am primit niciun răspuns la aceasta cere. Dupa inca 2 ani, mai exact pe data de 10.03.2015 am primit, tot de la aceeasi firma de recuperare o alta notificare prin care ma instiintau ca daca nu platesc suma de 2500 lei pana la data de 20.03.2015, vor veni cu executor judecatoresc si astfel vor trece la procedura de executare silita.
Mentionez faptul ca in prezent sunt căsătorit si nu am niciun venit. Ce se poate intampla? Ce pot face in aceasta situatie? Datoria nu s-a prescris din 2007?
Va mulțumesc si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la aceasta problema!
Termenul de prescriere se intrerupe si se reia un nou termen cu ocazia intocmirii de documente prentru recuperare credit
Daca creditorul staruie in cererea de executare silita,executorul judecatoresc poate desfasura demersuri recuperare debit pe parcursul mai multor ani-in afara termenului invocat de dvs
Trebuie sa platiti in momentul in care va veni executorul judecatoresc sa va execute (insa veti plati si cheltuieli de executare), datoria nu s-a prescris intrucat prescriptia extinctiva a fost intrerupta in momentul cand ati trimis hartia respectiva privind motivarea lipsei de venituri (o smecherie a lor la care ati achiesat expres, desi in necunostinta de cauza, asta e) si in momentul cand vi s-a comunicat somatia de plata.
Dar se poate sa se ajunga, cumva la o înțelegere sau sa fac contestatie la notificarea lor? Daca se poate contesta, unde se poate face si cam cat ar costa?
Va mulțumesc frumos pt promptitudine
Intelegerea = adica va trebui sa platiti.
Contestatia = trebuie facuta dupa caz la titlu sau la executare, in momentul executarii silite, insa pentru asta trebuie vazute toate actele in concret, pentru a se putea emite o opinie pertinenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita jhon73 jhon73 Buna ziua , as dori si eu un sfat in urmatoarea problema pe care o am : In anul 2006 am contractat un credit cu buletinul am platit pana in anul 2008 dupa ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita Livica Livica O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca ... (vezi toată discuția)
Executare silita irinacraciun irinacraciun Buna ziua, In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale, de la una din bancile din ro, pe care dupa o vreme nu l-am mai platit. Anul trecut am primit ... (vezi toată discuția)