avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... hotarare definitiva si irevocabila fara comunicare...??
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

hotarare definitiva si irevocabila fara comunicare...??

am si eu cateva nelamuriri asupra aspectului ramanerii unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile
de fapt este vorba de 2 situatii
in prima,hotararea judecatoreasca data in luna august 2008 a fost recurata ,s-a respins si recursul in luna noiembrie 2008 si as vrea sa stiu daca este corect ca aceasta hotarare a ramas definitiva si irevocabila in momentul(ziua)pronuntarii ei,hotararile din recurs necomunicandu-se partilor din cate am vazut-inteles.
in cea de a doua,este vorba despre o hotarare pronuntata in luna ianuarie 2009 de catre judecatorie,nu s-a comunicat nici pana in momentul de fata partilor aceasta hotarare,intrebarea mea fiind cum-cand aceasta hotarare va ramane definitiva si irevocabila.
va multumesc anticipat
Eduard
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 19 August 2009
Da...pentru ca dv. ati luat la cunostiinta de hotarare atunci cand cereti copie autentificata...de la data eliberari copiei autentificate decurg cele 15 zile!!!Totusi trebuie sa mentionati expres ca nu ati primt nimc acasa referitor la hotarare atunci cand faceti recurs daca este cazul!!!
Am primit in sfarsit hotararea!!
Acum urmeaza o noua dilema..
Unde fac recursul??din moment ce hotararea atacata este data de judecatoria Cornetu ,judetul Ilfov nu are constituit tribunal deci ce fac?depun recursul tot la judecatoria Cornetu a carei registratura mi a comunicat hotararea dupa 4 luni si risc sa imi trimita recursul tot in aceiasi perioada sau..cine stie..sau il depun la tribunalul Bucuresti?
Dilema mea este cu atat mai mare incat am citit aici pe forum ca recursul trebuie depus la instanta care a respins plangerea,in speta judecatoria Cornetu,sub sanctiunea respingeri acestuia in caz contrar.
Va multumesc pentru sfaturi anticipat
Numai bine
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
ContSters86909, utilizator
Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca...in speta la Judecatoria Cornetu. Si nu trebuie sa va sperie termenele .... , dvs ca justitiabil va confruntati doar acum , poate o singura data, cu aceste asteptari, dar avocatii....infrunta acest aspect cu stoicism in destul de multe situatii......
Buna ziua,
O intrebare legata de acest subiect. Eu am o situatie in care m-am judecat cu o alta parte si, in prima faza am avut castig de cauza. Din cate am inteles, cealalta parte poate face contestatie in termen de 15 zile de la primirea comunicarii solutiei respective. Insa comunicarea este intarziata tot de instantele judecatoresti, deja de 2 luni. Eu mi-as dori sa i se faca comunicarea celeilalte parti cat mai repede, pentru a sti daca face contestatie sau nu, deoarece de asta depin lucruri importante.
Intrebarea mea este: in cazul in care, din diferite motive, judecatorii intarzie comunicarea solutionarii, eu pot sa trimit celeilalte parti aceasta comunicare (o copie conforma cu originalul)? Se poate lua in calcul aceasta forma de comunicare?
Multumesc anticipat !
Recursul se poate depune si la instanta de recurs ... prevederea cu depunerea la instanta a carei hotarare se ataca a fost declarata neconstitutionala.

Alte discuții în legătură

Cand este definitiva sentinta pronuntata de tribunal? la judecatorie am obtinut anularea pv ,dar IPJ a depus recurs cerand: sa se respinga plangerea mea si sa se mentina Pv de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila freeanifer freeanifer Un dosar se pronunta la data x, La cit timp de la pronuntare se comunica partilor ?(cu aproximatie). Cind devine definitiva si irevocabila , La 15 zile de ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)