am si eu cateva nelamuriri asupra aspectului ramanerii unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile
de fapt este vorba de 2 situatii
in prima,hotararea judecatoreasca data in luna august 2008 a fost recurata ,s-a respins si recursul in luna noiembrie 2008 si as vrea sa stiu daca este corect ca aceasta hotarare a ramas definitiva si irevocabila in momentul(ziua)pronuntarii ei,hotararile din recurs necomunicandu-se partilor din cate am vazut-inteles.
in cea de a doua,este vorba despre o hotarare pronuntata in luna ianuarie 2009 de catre judecatorie,nu s-a comunicat nici pana in momentul de fata partilor aceasta hotarare,intrebarea mea fiind cum-cand aceasta hotarare va ramane definitiva si irevocabila.
va multumesc anticipat
Eduard
Potrivit art. 60 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii funcţionează Inspecţia Judiciară, condusă de un inspector şef.
Potrivit alineatului 2 al aceluiaşi articol, în cadrul Inspecţiei judiciare funcţionează un serviciu de inspecţie judiciară pentru judecători şi un serviciu de inspecţie judiciară pentru procurori.
Potrivit art. 97 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, orice persoană poate sesiza Consiliul Superior al Magistraturii, direct sau prin conducătorii instanţelor şi parchetelor, în legătură cu activitatea sau conduita necorespunzătoare a judecătorilor sau procurorilor, încălcarea obligaţiilor profesionale în raporturile cu justiţiabilii ori săvârşirea de către aceştia a unor abateri disciplinare.
Depuneti sesizarea pe adresa INSPECTIA JUDICIARA
Email: inspectie@csm1909.ro
OK. Dar nu i s-a raspuns in totalitate omului in legatura cu Judecatoria Cornetu. Si eu am o cauza acolo, astept sa fac recurs de vreo doua luni, inca nu mi s-a comunicat nimic, deci mai astept. Oare postasul face formalitati de afisare daca nu gaseste pe nimeni acasa? Nu ar trebui sa lase intai un aviz in cutia postala, sa se duca la administrator...?
Pe de alta parte, din datele mele, instanta pentru recurs va fi Tribunalul Bucuresti, corect?
In situatia in care eu ma duc si solicit la instanta hotararea pentru a face recurs si a-l motiva, nu am nicio problema cu faptul ca instanta nu a comunicat celeilate parti? Teoretic ar trebui sa comunice recursul meu impreuna cu hotararea atacata mai repede decat ar fi facut-o de obicei,nu?
Daca prima instanta a fost Judecatoria, atunci recursul se judeca la Tribunalul Bucuresti numai daca hotararea pronuntata este susceptibila de recurs.
Daca hotararea pronuntata este susceptibila de apel, atunci apelul se judeca la Tribunalul Bucuresti, iar recursul la Curtea de apel Bucuresti.
Recursul se formuleaza in termen de 15 zile de la data comunicarii hotararii .... Daca o parte face recurs inainte de comunicarea hotararii, aceasta se socoteste comunicata la data depunerii cererii de recurs.