avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... hotarare definitiva si irevocabila fara comunicare...??
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

hotarare definitiva si irevocabila fara comunicare...??

am si eu cateva nelamuriri asupra aspectului ramanerii unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile
de fapt este vorba de 2 situatii
in prima,hotararea judecatoreasca data in luna august 2008 a fost recurata ,s-a respins si recursul in luna noiembrie 2008 si as vrea sa stiu daca este corect ca aceasta hotarare a ramas definitiva si irevocabila in momentul(ziua)pronuntarii ei,hotararile din recurs necomunicandu-se partilor din cate am vazut-inteles.
in cea de a doua,este vorba despre o hotarare pronuntata in luna ianuarie 2009 de catre judecatorie,nu s-a comunicat nici pana in momentul de fata partilor aceasta hotarare,intrebarea mea fiind cum-cand aceasta hotarare va ramane definitiva si irevocabila.
va multumesc anticipat
Eduard
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 19 August 2009
marianmarco a scris:

Intrebarea mea este: in cazul in care, din diferite motive, judecatorii intarzie comunicarea solutionarii, eu pot sa trimit celeilalte parti aceasta comunicare (o copie conforma cu originalul)? Se poate lua in calcul aceasta forma de comunicare?

Termenul de 15 zile libere pentru atacarea unei hotarari judecatoresti curge de la data comunicarii hotararii de catre instanta.
Dvs. nu puteti sa va substituiti instantei judecatoresti.

Desigur, puteti si dvs. sa comunicati hotararea judecatoreasca, dar efectul va fi acela ca partea potrivnica va avea mai mult timp la dispozitie sa motiveze apelul sau recursul, lucru care nu este deloc in interesul dvs.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Eu am o decizie pronuntata de ICCJ in septembrie anul trecut intr-un recurs la un proces civil (am citit-o pe internet si mi s-a confirmat telefonic).
Am cerut in scris o copie a motivelor deciziei iar apoi am cerut o copie legalizata, trimitiand chitanţa ceruta de ei si timbru judiciar. Nu mi-au trimis nici pana acum nimic, iar la telefon imi zic ca nu este redactata si sa mai astept...
Cat ?!
Ce pot face sa-i determin sa mi-o trimita?
Incercati sa mergeti la arhiva instantei ....
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Incercati sa mergeti la arhiva instantei ....

... dar ma despart peste 500 km de ea... !
Puteti depune o sesizarea la CSM - Consiliul Superior al Magistraturii ....

Alte discuții în legătură

Cand este definitiva sentinta pronuntata de tribunal? la judecatorie am obtinut anularea pv ,dar IPJ a depus recurs cerand: sa se respinga plangerea mea si sa se mentina Pv de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila freeanifer freeanifer Un dosar se pronunta la data x, La cit timp de la pronuntare se comunica partilor ?(cu aproximatie). Cind devine definitiva si irevocabila , La 15 zile de ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)