1. Daca se desface un CIM pentru motive disciplinare, acest lucru figureaza undeva si viitorul angajator va afla? Ma gandesc ca poate afecta o viitoare angajare...Este vorba despre absente nemotivate.
2. Daca in CIM sunt prevazute 6 locuri posibile in care se desfasoara munca, e obligat angajatorul sa introduca in CIM o clauza de mobilitate si sa-i plateasca angajatului o suma de bani suplimentara??
3. Daca, dupa ce inceteaza CIM, fostul angajator refuza sa plateasca indemnizatia aferenta clauzei de NECONCURENTA, care este procedura de urmat?
Eu, din art. 25 c.mun., inteleg ca, daca suntem in ipoteza acestuia (prin specificul ei, activitatea presupune desfasurarea ei in mai multe locuri) este OBLIGATORIE introducerea clauzei, iar, cuantumul presattiilor suplimentare, se negociaza de parti.
Adica, ar fi un CIM legal incheiat daca se prevede ca munca se desfasoara in 6 locuri si nu exista o clauza de mobilitate??
Nu are cum sa fie obligatorie introducerea unei astfel de clauze in c.i.m.
Art. 20 C.mun.
(1) În afara clauzelor esenţiale prevăzute la art. 17, între părţi pot fi negociate şi cuprinse în contractul individual de muncă şi alte clauze specifice.
(2) Sunt considerate clauze specifice, fără ca enumerarea să fie limitativă:
a) clauza cu privire la formarea profesională;
b) clauza de neconcurenţă;
c) clauza de mobilitate;
d) clauza de confidenţialitate.
Din continutul acestui text de lege , reiese ca clauza de mobilitate este facultativa si nu obligatorie.