avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CLAUZA DE MOBILITATE; DESFACEREA DISCIPLINARA CIM.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CLAUZA DE MOBILITATE; DESFACEREA DISCIPLINARA CIM.

Buna ziua, am si eu niste intrebari:

1. Daca se desface un CIM pentru motive disciplinare, acest lucru figureaza undeva si viitorul angajator va afla? Ma gandesc ca poate afecta o viitoare angajare...Este vorba despre absente nemotivate.

2. Daca in CIM sunt prevazute 6 locuri posibile in care se desfasoara munca, e obligat angajatorul sa introduca in CIM o clauza de mobilitate si sa-i plateasca angajatului o suma de bani suplimentara??

3. Daca, dupa ce inceteaza CIM, fostul angajator refuza sa plateasca indemnizatia aferenta clauzei de NECONCURENTA, care este procedura de urmat?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
JohnnyBRB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:50, 15 Februarie 2014
Eu, din art. 25 c.mun., inteleg ca, daca suntem in ipoteza acestuia (prin specificul ei, activitatea presupune desfasurarea ei in mai multe locuri) este OBLIGATORIE introducerea clauzei, iar, cuantumul presattiilor suplimentare, se negociaza de parti.

Adica, ar fi un CIM legal incheiat daca se prevede ca munca se desfasoara in 6 locuri si nu exista o clauza de mobilitate??

Multumesc!
Nu are cum sa fie obligatorie introducerea unei astfel de clauze in c.i.m.

Art. 20 C.mun.
(1) În afara clauzelor esenţiale prevăzute la art. 17, între părţi pot fi negociate şi cuprinse în contractul individual de muncă şi alte clauze specifice.
(2) Sunt considerate clauze specifice, fără ca enumerarea să fie limitativă:
a) clauza cu privire la formarea profesională;
b) clauza de neconcurenţă;
c) clauza de mobilitate;
d) clauza de confidenţialitate.

Din continutul acestui text de lege , reiese ca clauza de mobilitate este facultativa si nu obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze in contractul de munca Spuneti-mi, va rog, ce clauze suplimentare legale pot fi inserate intr-un contract individual de munca.
Va multumesc cu anticipatie,
Vasile
(vezi toată discuția)
Clauze specifice ale cim Emanuela N. Emanuela N. Buna ziua! Imi poate spune cineva care sunt clauzele specifice ale CIM, altele decat cele prevazute de Codul Muncii. Singura clauza pe care am reusit sa o ... (vezi toată discuția)
Mobilitatea locului de munca iadriana iadriana Buna, ma poate ajuta/lamuri cineva in urmatoarea problema? Prin natura activitatii societatii noastre, lucrari de tamplarie si dulgherie, cele mai multe ... (vezi toată discuția)