Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casa de boli mintale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casa de boli mintale

Care este procedura sa trimiti un tata nebun la casa de boli mintale? Vorbesc serios. Cum se poate dovedi ca nu este in deplinatatea facultatilor sale mintale? Daca cred ca cineva nu este in stare sa creasca un copil din punct de vedere mintal. Am fost ocupata cu protectia copilului aproape 6 luni, dar din pacate acolo nimeni nu intelege ca sotul meu este bolna mintal.
Cel mai recent răspuns: alina81 , utilizator 20:11, 20 Aprilie 2009
Medicul este cel care stabileste tipul de boala psihica,daca aceasta exista.Se spune ca spiritul este mai vulnerabil decat corpul...
Se vede ca sunteti tare suparata.Daca tatal copiilor(copilului),sotul dumneavoastra, este un pericol ,chemati politia,incercati sa-l duceti la medic...
Buna elenaerdei,
asa e - spiritul este mai vulnerabil si din pacate vorbim despre un abuz mental. Cum este realitatea - daca un tata il bate pe copil poate este posibil sa chem politia, dar ce sa fac importiva un abuz mental? Video? Nu merge. Martori? Tatal nu este asa prost sa foloseasca violenta in prezenta unei martor. Mie mi se pare ca singura solutia este o intermediere dar daca tatal nu vrea? Ce sa fac?
faptul ca are probleme psihice trebuie sa fie determinat printr-o expertiza medicala psihiatrica si numai dupa aceea puteti solicita internarea lui intr-un centru (spital) de boli psihiatrice. Simpla declaratie nu ajunge penrtru a acuza o persoana ca este bolnava psihic si reprezinta un pericol care este lasat liber.
unde pot sa imi cer aceasta expertiza? Bineinteles cand ii voi propune sa faca o expertiza traiesc in pericol. Am nevoie de o dicizia judecatoreasca sau cine poate sa oblige sotul meu sa se duce la terapie?
Potrivit Legii272/2004,exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor parintesti trebuie sa aiba in vedere interesul superior al copilului si sa asigure bunastarea materiala si spirituala a copilului,in special prin ingrijirea acestuia,prin mentinerea relatiilor personale cu el,prin asigurarea cresterii,educarii si intretinerii sale....Serviciul public de asistenta sociala va lua toate masurile necesare pentru depistarea precoce a situatiilor de risc care pot determina separarea copilului de parintii sai,precum si prevenirea comportamentelor abuzive ale parintilor si a violemtei in familie.Daca exista motive temeinice de a suspecta ca viata si securitatea copilului sunt primejduite in familie,reprezentantii serviciului public de asistenta sociala ori,dupa caz,ai Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti au dreptul sa viziteze copiii la locuinta lor si sa se informeze despre felul in care acestia sunt ingrijiti,despre sanatatea si dezvoltarea lor fizica,educarea,invatatura ,acordand la nevoie ,indrumarile necesare.Daca in urma vizitelor se constata ca dezvoltarea.....coplului este primejduita,reprezentantii serviciului public de asistenta sociala sunt obligati sa sesizeze Directia generala de asistenta sociala in vederea luarilor masurilor prevazute de lege.Din alt punct de vedere, puteti sa deschideti o actiune in anularea casatoriei pe motivul invocat de dv.Instanta va cere experitiza medicala psihiatrica daca doriti acest lucru.Ce va faceti daca sotul este sanatos ??? si doar educatia lui este de vina!!!

Alte discuții în legătură

Expertiza psihiatrica in proces de divort abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un proces de divort cu mai multe capete - incredintare minor 2 ani si partaj . In actiunea introdusa de sotia ... (vezi toată discuția)
Internare impotriva vointei Nicoleta12 Nicoleta12 Buna ziua Mama mea in varsta de 54 ani a avut dupa 15 ani o noua tentativa de suicid. Reactie avuta in urma stresului dat de probleme financiare. Concubinul ... (vezi toată discuția)
Bunuri de mostenit alonso_first_one alonso_first_one Buna seara! As avea si eu o intrebare: de ceva vreme tatal meu a inceput sa aiba probleme psihice,iar in timp aceste probleme s-au agravat.Din aceasta cauza am ... (vezi toată discuția)