As dori sa intreb urmatoarele. Am inregistrat o marca (cu certificat obtinut). Vreau sa mai inregistrez alte "submarci" pentru aceasta - un slogan si altele dar care sa apartina primei marci inregistrate. Am auzit ca se poate insa nu stiu exatc ce trebuie sa mentione in cererea e inregistare oentru a specifica ca este "submarca".
Nu exista in legislatia in vigoare posibilitatea inregistrarii unei "submarci". Fiecare marca este "independent" inregistrata de catre OSIM. Daca aveti prima marca inregistrata si celelalte sunt" similare" marcii inregistrate, aveti dreptul sa aratati la OSIM si tertilor, ca sunteti titularul primei marci inregistrate
da, probabil asa o fi. Eu faceam comparatie cu o cunostinta mai indepartata care isi vindea produsele marci inregistrare sub o marca generala sau ceva de genul.
Alceva sunt curioasa, observ ca mult (adica acelasi prorpietar)i nu stiu de ce inregistreaza aceeasi marca la perioade diferite de timp? Pentru ce? mai ales tot ca e vb de aceleasi clase.
pe tmdn.org am vazut, acolo verific, doar ca reinnoirea marcii se face la 10 ani, insa unii isi modifica marcile mai repede. Nu dau exemplu ca nu e bine.