avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare submarca OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare submarca OSIM

As dori sa intreb urmatoarele. Am inregistrat o marca (cu certificat obtinut). Vreau sa mai inregistrez alte "submarci" pentru aceasta - un slogan si altele dar care sa apartina primei marci inregistrate. Am auzit ca se poate insa nu stiu exatc ce trebuie sa mentione in cererea e inregistare oentru a specifica ca este "submarca".
Cel mai recent răspuns: Kapy , utilizator 14:12, 26 Martie 2014
Nu exista in legislatia in vigoare posibilitatea inregistrarii unei "submarci". Fiecare marca este "independent" inregistrata de catre OSIM. Daca aveti prima marca inregistrata si celelalte sunt" similare" marcii inregistrate, aveti dreptul sa aratati la OSIM si tertilor, ca sunteti titularul primei marci inregistrate
da, probabil asa o fi. Eu faceam comparatie cu o cunostinta mai indepartata care isi vindea produsele marci inregistrare sub o marca generala sau ceva de genul.
Alceva sunt curioasa, observ ca mult (adica acelasi prorpietar)i nu stiu de ce inregistreaza aceeasi marca la perioade diferite de timp? Pentru ce? mai ales tot ca e vb de aceleasi clase.
O fi vorba de o reinnoire sau de inregistrarea unor licente? Unde ati vazut acest lucru?
pe tmdn.org am vazut, acolo verific, doar ca reinnoirea marcii se face la 10 ani, insa unii isi modifica marcile mai repede. Nu dau exemplu ca nu e bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare blog de nisa la osim Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, As vrea sa va intreb care ar fi cea mai buna metoda de inregistrare a unui blog de nisa la OSIM, mai exact pe ce clasa? Exemplul este fictiv ... (vezi toată discuția)
Ce riscam daca folosim marca si sloganul inainte de finalizarea procesului de inregistrare? doinytza doinytza Firma noastra are depuse la OSIM cereri de inregistrare marca si respectiv slogan.Ce riscam daca le utilizam inainte de a primi certificatul OSIM pentru ele? ... (vezi toată discuția)
Utilizarea de cãtre alþii a marcii clasa 35 pentru publicitate. este corect? luciannitu luciannitu Este posibil ca titularul unei marci la clasele 35,42 sa faca publicitate unei firme de transport marfuri cu denumire asemanatoare marcii in baza vreunei legi ... (vezi toată discuția)