Buna ziua,
Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se intampla sa nu gasesc loc de parcare las masina pe trotuarul din fata acelei case fara sa blochez drumul de acces spre casa. Trotuarul are 6 m de la garadul casei pana la sosea asa ca nu blochez nici accesul pietonilor. Problema mea este ca proprietarul casei a inchiriat o bucata de teren din fata unde s-a deschis un magazin si locul unde parchez masina este in fata acelui magazin si de cateva zile ma cert cu chiriasul si am ajuns pana la stadiul de amenintari. Vreau sa stiu daca legal am voie sa parchez acolo masina. Va multumesc anticipat.
Puteti parca pe carosabil sau in afara lui atat cat timp cat zona face parte din domeniu public, daca nu incalcati restrictiile impuse prin codul rutier sau pe cele stabilite prin alte acte normative, in cele mai multe cazuri, de catre consiliile locale. In unele orase mari de ex. nu ai voie sa parchezi pe zonele verzi, sau trebuie sa lasi minim 1 m liber pe trotuar pentru circulatia pietonala.
Cereti vecinului sa va prezinte contractul de inchiriere in care este clar delimitata bucata inchiriata din spatiul public.
Parerea mea este ca, vecinul avand drept de folosinta trebuie sa il lasati sa si-l exercite, spatiul repsectiv nu mai poate fi privit functional si utilizat de Dvs. ca facand parte din domeniul public. Parcati pe zona neinchiriata, si lasati pe langa aceasta spatiu ce circulatie pietonilor.
Iar daca mai continua cu amentintarile, amintiti-i ca stati peste strada, si in caz ca masina pateste ceva, veti sti pe cine cautati, poate asa se mai calmeaza.
Atata timp cat "chiriasul" nu a inchiriat si spatial din fata casei unde parcati, totul este legal...Mai ales ca dvs parcati pe spatial public pentru care platiti impozite...Puneti-l sa faca dovada ca plateste la Primarie o taxa pentru spatiul public din fata magazinului respectiv, ori sa arate contractul de concesiune a domeniului public...Puteti face o sesizare la primarie si la politie referitoare la aspectele mentionate (dar si la alte aspecte prin care va tulbura linistea sau ca nu da bonuri fiscal,etc... !) sau parcati in alta parte!...Cel mai destept cedeaza!