avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare RJIP si D200
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare RJIP si D200

Buna ziua! Pentru completarea documentatiei, fiul meu ,intreprinzator ,a angajat o contabila. Acum 2 luni a inchis locatia si firma nu mai functioneaza .Am cerut documentele de la contabila, si, surpriza...! In registrul de intrari- iesiri ,nimic scris. Am calculat toate intrarile si iesirile . Acum nu stiu daca mai trebuie sa completez registrul , pentru declaratia 200. Revin... cifra de afaceri realizata este pe minus.
Declaratia 392 B o depun pe 0. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:14, 18 Februarie 2014
Buna ziua, conform legislatiei in vigoare, aveti obligatia completarii Registrului-jurnal de incasari si plati. Declaratia 200 se completeaza pe baza informatiilor obtinute din Registrul-jurnal de incasari si plati. Iar cifra de afaceri nu poate fi pe minus, a nu se confunda cu pierderea realizata. Cifra de afaceri e obtinuta din venituri si nu din cheltuieli.Profitul sau pierderea in cazul dvs se va reflecta in declaratia 200, iar declaratia 392B este o declaratie informativa privind livrarile si achizitiile de bunuri si servicii catre persoane inregistrate sau neinregistrate in scopuri de TVA.
Incepand din acest an nu se mai depune D392 cu cifra de afaceri zero.
Nu cifra de afaceri este determinanta pentru depunerea D 392,aceasta exprimand doar livrari de bunuri/prestari servicii in interiorul tarii. Daca s-au efectuat numai achizitii din tara,declaratia trebuie depusa.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 392 b chiden chiden DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392. (vezi toată discuția)
Declaratia 392b Tessy Tessy As dori sa ma lamuriti cum se completeaza declaratia 392B in cazul urmator: - PFA neplatitor de TVA, cu obiect de activitate comert, care nu vinde nimic pe ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b pentru pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua! sotul meu este pfa in sistem real,am depus declaratia 220 pe anul 2011 si tocmai ce am aflat despre declaratia 392B(e neinregistrat in scopuri de ... (vezi toată discuția)