avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare doctorand - studii cu frecventa si bursa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare doctorand - studii cu frecventa si bursa

O persoana juridica poate angaja un doctorant care face doctoratul la zi si primeste si bursa? Exista cadru legal in acest sens? Stiu ca HG 567/2005 a fost abrogata de HG 681/2011, dar nu gasesc nimic ca s-ar interzice angajarea.
Precizez ca dorim sa o angajam in functia de asistent cercetare, iar angajatorul este un institut national. Multumesc
Cel mai recent răspuns: alina_vi , utilizator 17:23, 17 Februarie 2014
Da, se poate angaja o astfel de persoana.

art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Aura2 Aura2 DACA SUNT ADMINISTRATOR AL UNEI SA POT FI ANGAJAT INTR-UN SRL? UNDE GASESC IN LEGE ACEASTA REGLEMENTARE? (vezi toată discuția)
Burse doctorale mary lisa mary lisa Buna seara! Am rugamintea de a ma lamuri asupra [u]legalitatii[/u] unei decizii luate de Gurven. Hotararea Guvernului nr. 1717/2008, publicata in Monitorul ... (vezi toată discuția)
2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)