Pentru o speta avand ca obiect un partaj intre soti ( dupa divort), in care instanta s-a pronuntat in mod eronat ca partile sociale ale unor SRL-uri cu administrator unic ( sotul) nu ar face parte din masa de partaj.
conteaza mai putin penalul aici;
daca are ps in srl-uri in care doar el era asociat, intr-adevar sunt bunuri proprii si nu fac parte din masa partajabila; daca exista dovezi de cumparare de active pe firme cu "bani din casa", atunci e altceva, ptr ca de fapt valoarea ps este legata si de valoarea actyivelor, in cazul unei lichidari
Partile sociale sunt ale asociatului. Pentru bunurile cumparate de societate cred ca trebuie efectuata expertiza pentru a se dovedi ca au fost cumparate din banii cu care unul din soti a creditat societatea. Acesti bani sunt comuni. Daca suma de bani cu care s-a creditat societatea nu a fost restituita, atunci sotul neasociat are dreptul la jumatate din aceasta suma. Dar as zice ca debitorul sotului neasociat este societatea si nu celalalt sot. Intr-adevar, situatiile de acest gen nu sunt cele mai fericite pentru sotul neasociat. Ma intereseaza si pe mine, in continuare, sa vad opinii pe aceasta tema.
Da, costif, foarte clar!!! Adica este si asociat si administrator unic sau e asociat intr-un SRL, impreuna cu alti asociati, SRL in care este unicul administrator??? Limba romana lasa a se interpreta in ambele sensuri, de aceea nu este deloc clar!!!
Cu privire la partile sociale, orice bun achizitionat, creat, cladit etc. in timpul casatoriei este prezumat de legea romana a fi bun comun, prin urmare sotul neasociat trebuie doar sa demonstreze doar daca SRL respective au fost constituite in timpul casatoriei, ramanand in sarcina sotutlui asociat sa demonstreze ca a contribuit la aceste societati cu resurse proprii si nu comune.
Ar fi de ajutor sa ne spui motivatia instantei, asa ca astept noi informatii.
Furt intre soti
sensiblues
Sotia mea a infiintat o firma in care ea era asociat unic, in timp ce eram casatoriti. Anul trecut a vandut firma. Eu am intentat recent actiune de divort. Nu ... (vezi toată discuția)
Partaj srl
cautraspuns
Buna ziua.
In fapt, unul dintre soti este asociat unic in cadrul unui SRL cu asociat unic. Celalalt sot nu a fost niciodata angajat al acestei societati, ... (vezi toată discuția)