avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare datorii de catre asociatie de proprietari nou ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare datorii de catre asociatie de proprietari nou infiintata

Am urmatoarea situatie dificila:
Intr-un condominiu nou,am infiintat o asociatie de proprietari. Avem deja inregistrarea la finante si CUI-ul.
Suntem in situatia, ca nu ne putem transcrie contractele de utilitati pe asociatie, ca cele vechi nu sunt achitate.
Intrebarea mea este: Poate asociatia de proprietari sa preia datoriile vechi care in ultimele 5 luni s-au incasat si achitat partial prin numele unei persoane fizice pe care noi locatarii l-am imputernicit? Preluand datoriile, speram ca am putea sa ne transcriem contractele, incet sa ne achitam facturile restante de inaintea infiintarii asociatiei si sa intram in normalitate.
Daca se poate face asect lucru, conform carei legi se poate face si care este procedura efectiv.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 11:50, 19 Februarie 2014
decizia de a schimba sau nu contorul o ia furnizorul in functie de necesitate sau o poate solicita la depunerea actelor cel care preia contractul ... daca imi aduc bine aminte ai intr-unul din formularele necesare la dosar optiunea de a schimba contorul (contra sumei x) sau a fi doar verificata functionarea corecta (contra sumei y)

la noi se vand inca destule apartamente (cam 2-3 / luna) plus ca am preluat acum 2 ani 8 contoare de parti comune si in ianuarie inca 9 ... nici un proprietar nu mi-a zis ca i s-ar fi schimbat contorul, si cu atat mai putin nu s-au schimbat cele de parti comune preluate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Sistarea alimentarii cu apa a apartamentelor unei scari mariasocol mariasocol Am fost anuntati de catre administratorul unei asociatii de proprietari din loc Hunedoara ca se va opri alimentarea cu apa din cauza neachtarii de catre toti ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dezvoltatorul imobiliar valentinpit valentinpit buna ziua. de aproximativ o luna m-am mutat intr.un bloc nou. Toate bune si frumoase pana cand dezvoltatorul a inceput sa ne ceara banii pe contorul de gaze ... (vezi toată discuția)