avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitul pe constructii speciale (taxa pe stalp)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitul pe constructii speciale (taxa pe stalp)

Am o firma care detine un spatiu comercial ,o hala ,unde este si sediul firmei ,unde nu se desfasoara niciun fel de activitate ,firma desfasoara o activitate comerciala inalt spatiu ,inchiriat .Vreau sa stiu daca ar trebui sa platesc impozitul acela teribil,(pentru constructii speciale) chiar daca nu se desfasoare in momentul de fata activitate de depozitare ,etc,efectiv nicio activitate .
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:59, 18 Februarie 2014
Nu am prea inteles. Hala unde este sediul firmei o aveti in proprietate? Ati spus ca o detineti. Dar cu ce titlu?

Daca e in proprietate datorati impozit local pe cladiri la Primaria respectiva, si nu are legatura daca aveti sau nu activitate. Deci nu datorati pe acea hala in proprietate impozit pe construcţii, cf ART. 296^33 si urmatoarele din C. fisc.

impozit pe clădiri - C.fisc.ART. 249 Reguli generale

(1) Orice persoană care are în proprietate o clădire situată în România datorează anual impozit pentru acea clădire, exceptând cazul în care în prezentul titlu se prevede diferit.


Impozit pe construcţii - ART. 296^35 Cota de impozitare şi baza impozabilă

(1) Impozitul pe construcţii se calculează prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii construcţiilor existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, evidenţiată contabil în soldul debitor al conturilor corespunzătoare construcţiilor menţionate la art. 296^34, din care se scade:

a) valoarea clădirilor, inclusiv valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru clădirile închiriate, luate în concesiune, aflate în administrare ori în folosinţă, pentru care se datorează impozit pe clădiri, potrivit prevederilor titlului IX, de către contribuabil sau proprietar, după caz;
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri si constructiile speciale marmih marmih Buna ziua, Potrivit art. 250 alin (1) pct. 6 din Codul Fiscal, pentru staţiile de transformare, nu se datorează impozit. Va rog sa-mi spuneti daca pentru ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie pentru impozitul pe constructii speciale risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Lucrez la o benzinarie care in evidentele contabile,respectiv in contul 212-Constructii are ... (vezi toată discuția)
Aplicare impozit pe constructii speciale toareanelia toareanelia SC cu activitate retransmisie programe tv ,cod caen6110 , are retea de cablu aerian montata pe stalpi proprietate ELECTRICA ,pentru aceasta retea SC datoreaza ... (vezi toată discuția)