avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare carte de identitate

Buna ziua!

1.In acest an -2014- implinesc 60 de ani.Totodata in aprilie 2014 imi expira cartea de identitate.Trebuie sa merg la politie sa-l schimb?
2.Mama are varsta de 90 de ani ,va trebui sa-si schimbe buletinul in 2014?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:33, 25 Februarie 2014
Pai daca va expira... :) Sigur ca da insa nu la politie ci la Serviciul Evidenta Persoanelor care acum apartine de primarii.
Inca nu se stie daca de la 1 aprilie va incepe in toata tara eliberarea celor electronice, in caz ca asta va intereseaza.

In legatura cu mama, nu sunt sigura ca inteleg intrebarea. Vreti sa stiti daca e obligata sa-si faca CI electronica? Daca am nimerit, raspunsul este Nu.
Uitati ce am citit in nenumarate locuri pe Internet:

"Termenul de valabilitate al cărţii de identitate: ( CONFORM NU STIU CAREI ORDONANTE DE GUVERN, CEVA DE GENUL)

- 4 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani;
- 7 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani;
- 10 ani după împlinirea vârstei de 25 ani;
- permanent după împlinirea vârstei de 55 ani."
1. In legatura cu mama-are 90 de ani- e OBLIGATA SAU NU sa-si faca alta carte electronica sau neelectronica,nu conteaza.
2. Deci eu implinesc mai mult decat 55 de ani...deci conform...trebuie sa-mi scot alta carte?
Va multumesc.
Ce ati gasit nu are nicio legatura cu ce ati intrebat. Daca impliniti 60 de ani (multi inainte!) v-ati schimbat cartea de identitate la 50, de aceea a avut termen 10 ani.
Asadar daca are termen de valabilitate pana in aprilie sunteti obligat sa o schimbati, veti primi una noua cu termen permanent.

Nu, mama dvs. nu este obligata sa isi schimbe buletinul.
Multumesc mult pentru urari!Si dumneavoastra.
Am gresit, imi expira pe 8 iulie 2014.
Puteti sa solicitati schimbarea buletinului inainte cu 180 de zile deci daca vreti puteti sa mergeti si maine la Evidenta. O sa primiti o alta carte de identitate a carui termen de valabilitate va fi pe o perioada de 60 de ani. In privinta mamei va uitati cand expira termenul de valabilitate in buletin. De regula daca are buletin vechi acestea sunt fara termen deci raman valabile pe viata. Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin la 18 ani 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, De ce se schimba buletinul de identitate la varsta de 18 ani? Este posibil sa se emita buletinul la 14 ani si sa scrie pe el ca este valabil pana ... (vezi toată discuția)
Ci expirat? barbuta barbuta Buna ziua! Am 62 de ani si am primit citatie ptr.schimbare buletin. Buletinul meu a fost schimbat ultima oara acum 10 ani,adica la 52 de ani. Avind in ... (vezi toată discuția)
Buletin denidenissa denidenissa Buna ziua ...Eu mi-am facut buletinul la 14 ani si valabilitayea acestuia este pana in 2020 intrebarea e trebuie sa il schimb din nou la implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)