avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CI expirat?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CI expirat?

Buna ziua!

Am 62 de ani si am primit citatie ptr.schimbare buletin.
Buletinul meu a fost schimbat ultima oara acum 10 ani,adica la 52 de ani.
Avind in vedere ca legea stipuleaza ca dupa 55 de ani ,nu se mai schimba buletinul,cum pot proceda in acest caz?
Eu sint bolnav si nu pot sta o zi intraga la coada ptr.schimbarea buletinului(am fost si m-am ingrozit ce cozi sint)!

Multumesc ptr.ajutor!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:12, 14 Octombrie 2014
Buna dimineata,

verificati daca pe CI-ul dvs. este mentionata perioada valabilitati, ex. 01.01.2000 - 31.12.2010! In cazul in care este mentionata, si tind sa cred ca este mentionata, pentru ca la data eliberarii aveati 52 de ani si nu 55 cum chiar dvs. ati spus, schimbarea CI este obligatorie!

Este bine sa stiti ca nerespectarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează după caz, cu amenzi cuprinse între 40 Ron - 80 Ron.

In ce priveste coada de la evidenta populatiei nu poate fi un fenomen constant!
Daca pe CI este trecuta o data de expirare sunteti obligat.
Daca nu este mentionata o data de expirare a CI nu trebuie sa-l schimbati (in cazul BI se proceda in acest fel , dar tinand cont ca aveti CI cred ca este mentionata si o data de expirare).
Din moment ce ati obtinut cartea de identitate la varsta de 52 de ani aceasta vi s-a eliberat pe 10 ani si a expirat de ziua dvs.asa cum este legislatia in vigoare. Doar cei care solicita cartea de identitate dupa varsta de 55 de ani primesc cartea cu termen de valabilitate permanent, mai exact pe 60 de ani. Daca sunteti bolnav puteti trimite pe cineva o ruda, un vecin, prieten la serv. de evidenta cu o adeverinta medicala din care sa rezulte ca sunteti netransportabil, cu actele dvs. de stare civila si de proprietate a locuintei, taxa de 12 lei si urmeaza sa se deplaseze lucratorii cu camera mobila la domiciliul dvs. Nu va faceti probleme ca se rezolva.
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate CYBORG CYBORG Buna ziua! 1.In acest an -2014- implinesc 60 de ani.Totodata in aprilie 2014 imi expira cartea de identitate.Trebuie sa merg la politie sa-l schimb? 2.Mama ... (vezi toată discuția)
Eliberare ci fara prezenta proprietarului ghitzarushul ghitzarushul buna ziua! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: imi expira cartea de identitate si propietarul imobilului este bolnav la pat si nu se poate deplasa pt ... (vezi toată discuția)
Buletin denidenissa denidenissa Buna ziua ...Eu mi-am facut buletinul la 14 ani si valabilitayea acestuia este pana in 2020 intrebarea e trebuie sa il schimb din nou la implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)