avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Termenul de valabilitate pt Cartea de Identitate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Termenul de valabilitate pt Cartea de Identitate Simpla pt persoane peste 20 ani

1. Ce termen de valabilitate are Cartea de Identitate Simpla (CIS) pt o persoana peste 20 ani?
Cei de la Directia de Evidenta Populatiei mi-au spus ieri ca nu are valabilitate 10 ani... e adevarat?
Pe site-ul acesta am gasit ca ar fi valabile 10 ani, dar nu stiu cine are dreptate: [ link extern ] /

Va rog sa-mi raspundeti cu numarul de ani de valabilitate si un link catre legea/regulamentul + mentiunea articolului care sustine acest lucru.

2. se poate solicita, atunci cand se predau documentele pentru CIS, ca termenul de valabilitate sa fie maxim? (adica 10 ani pt persoanele peste 20 ani)

3. in ce conditii se poate elibera un CIS valabil 10 ani? (pt o persoana peste 20 ani)

4. in ce conditii CIS-ul are valabilitate mai mica de 10 ani? (pt o persoana peste 20 ani)

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2025
radudownload, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 16 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 97/2005
art. 16
(1) Cartea de identitate se eliberează:
a) cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani;
b) cu valabilitate de 7 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani;
c) cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 25 de ani;

d) cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 55 de ani.

(2) Începând cu data realizării condițiilor tehnice pentru eliberarea cărții electronice de identitate, cartea de identitate simplă și cartea electronică de identitate se eliberează:
a) cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani;
b) cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani;
c) cu valabilitate de 5 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani;
d) cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani;
e) cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 70 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin la 18 ani 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, De ce se schimba buletinul de identitate la varsta de 18 ani? Este posibil sa se emita buletinul la 14 ani si sa scrie pe el ca este valabil pana ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate CYBORG CYBORG Buna ziua! 1.In acest an -2014- implinesc 60 de ani.Totodata in aprilie 2014 imi expira cartea de identitate.Trebuie sa merg la politie sa-l schimb? 2.Mama ... (vezi toată discuția)
Buletin denidenissa denidenissa Buna ziua ...Eu mi-am facut buletinul la 14 ani si valabilitayea acestuia este pana in 2020 intrebarea e trebuie sa il schimb din nou la implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)