avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributie la plata cheltuielilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributie la plata cheltuielilor

Avem situatia urmatoare:
-locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje ,am contract individual la apa ,electricitate,gunoi,gaze etc.cat despre incalzire....centrala termica la nivel de oras nu mai exista si fiecare si-a montat centrala proprie.
-iar ,de curand ,s-a infiintat o asociatie la nivel de oras ,chipurile cu 50+1
si s-a stabilit o cota fixa ce trebuie platita lunar pe fiecare apartament.
Intrebarea este :te poate obliga reprezentantii acestei asociatii sa platesti acea contributie , avand in vedere ca ai contracte individuale la utilitati si gospodarirea se face in comun cu ceilalti locatari de pe scara ?! Sincer,am venit in acest orasel de 12 ani si nu am avut asociatie ,ne-am descurcat de minune ,iar acum cineva a pus la cale infiintarea asociatiei . Sincer ,dvs. ati plati? Sau mai bine zis ce se poate face ?
Am tot citit la legi ,dar ,se pare ca mai trebuie si experienta in domeniu !
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
quiras, utilizator
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 09:46, 27 Februarie 2014
Daca exista sau nu , incheierea judecatorului delegat pentru acordarea personalitatii juridice este de verificat . Tabele cu semnaturi se pot intocmi pentru orice.
Spuneti mai clar ce asociatie s-a infiintat.
Conform legii asociatiilor de proprietari:

ART. 5
(1) Asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor şi spaţiilor cu alta destinaţie decât aceea de locuinta, din cadrul unei clădiri.
Acordul se consemnează într-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere.

Mergeti la conducerea asociatiiei care va pretinte sume de plata si lamuriti-va. Cine sunt membrii acestei asociatii si care sunt semnaturile care au stat la baza acestei infiintari.

Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
grandanat, utilizator
Aceasta Asociatie este la nivel de oras !!
In tabelul cu semnaturi din blocul meu exista mai multe semnaturi unde ca proprietari sunt trecute persoane care au decedat inainte de infiintarea asociatiei .
.....si da ,exista incheierea judecatorului,dar,daca 50%+1 dintre proprietarii locuintelor din blocul meu nu vor sa faca parte din aceasta asociatie,ne poate obliga chiar un judecator sa intram in aceasta asociatie fortat?!Ce avem noi cu celelalte blocuri,vor sa se asocieze ,nu au decat!
In cei 12 ani fara asociatie ne-am tot autogospodarit ;s-a facut acoperis ,izolare termica,curatenie etc. si acum se trezira unii ca vor niste bani lunar !
Contestati legalitatea asociatiei si refuzati orice plata solicitata
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vot in adunarea generala Monitulescu Monitulescu Buna ziua, Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea unei asociatii de proprietari albuemanoil albuemanoil Ce demersuri legale trebuiesc facute pentru desfiintarea unei A. P. ? Motivele sunt urmatoarele : 1. nu exista un acord de asociere ; 2. nu exista o ... (vezi toată discuția)
Corectie statut asociatie de proprietari grandanat grandanat Buna seara, Am nevoie de cateva sfaturi din experienta domnilor voastre. Pe scurt, Ne-am saturat sa fim capusati de atatia ani de 2 spatii comerciale de ... (vezi toată discuția)