avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibilitate acordare diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibilitate acordare diurna

M-ar interesa daca o societate cu capital privat e obligata prin lege sa acorde diurna angajatilor care efectueaza zilnic deplasare la mai mult de 50 de km de sediul social / adresa persoanala (100 km dus-intors) in conditiile in care pune la dispozitie doar un autovehicul pentru deplasare si decontarea carburantului.
Deasemeni daca se pot substitui bonurile de masa cu acordarea diurnei si daca aceasta este impozitata.Multumesc
Cu stima !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 23 Februarie 2014
In acest caz, nu se acorda diurna pentru transportul salariatilor de la domiciliu la locul de munca si invers.

Bonurile de masa nu se pot substitui cu diuna.

"Conform reglementarilor fiscale aplicabile in momentul de fata, felul in care diurnele sunt taxate de stat diurnelor depinde de valoarea lor.
Astfel, indemnizatia pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, a carei valorea depaseste de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru salariatii din institutiile publice:
- se supune impozitului pe salarii,
- se include in baza lunara de calcul a contributiilor sociale obligatorii, indiferent de entitatea platitoare (platitor de impozit pe profit, platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor, persoana fizica autorizata, intreprindere individuala, organizatie neguvernamentala).

In acelasi timp, sumele acordate in limita a de 2,5 ori indemnizatia pe perioada delegarii si detasarii acordata salariatilor din instituitile publice :
- nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile;
- nu se cuprind in baza lunara a contribuitilor sociale obligatorii."

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata diurna cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Lucrez intr-o institutie publica si trebuie sa acord diurna unei judecatoare cf art 13 din OG 27/2006. Valoarea pe zi a diurnei ar fi de 161 lei. ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, am urmatoarea situatie: 1. Un angajat cu timp partial de 2h/zi poate beneficia de diurna? Care este valoarea acesteia si dupa cati km distanta fata ... (vezi toată discuția)
Acordarea diurnelor. Teracsro Teracsro Buna ziua. Nelamurirea mea este legata de conditile in care se acorda sau nu diurna unui angajat la o firma privata. De exemplu : Eu sunt sofer la aceasta ... (vezi toată discuția)