avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator prin act constitutiv - Trebuie platit ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator prin act constitutiv - Trebuie platit ?


Administratorul desemnat prin act constitutiv ( NU asociatul unic ) trebuie obligatoriu remunerat? Sau exista posibilitatea legala ca acesta sa nu fie remunerat ? Exista vreun articol care sa oblige plata catre administrator ? Va multumesc ?
Cel mai recent răspuns: Almaris , utilizator 00:02, 3 Martie 2014
Nu e obligatie prin lege ca administratorul din exemplul prezentat, sa fie platit.
In cazul in care administratorul nu este remunerat, cum poate folosi legal banii din firma, pentru cheltuieli personale, fara sa fie nevoie sa astepte scoaterea dividendelor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator asociat unic srl mihaelamc4 mihaelamc4 Buna seara, Am rugamintea daca poate cineva sa clarifice cateva lucruri: 1 - sunt asociat unic al unui SRL infiintat in ian.2005, iar in actul ... (vezi toată discuția)
Asociat unic-administrator srl angajat la alta societate Oana Maria B Oana Maria B Buna ziua! Am urmatorea speta la care nu gasesc raspuns: ca si asociat unic si administrator la o SRL, ma pot angaja la o alta societate? Exista taxe care se ... (vezi toată discuția)
Srl fara angajati, doar cu administrator? mep mep Care sunt consecintele in cazul in care societatea desfasoara activitate (prestarea unor servicii de catre administrator) fara a avea angajati? Multumesc! (vezi toată discuția)