Un prieten se afla in urmatoarea situatie:
In anul 2011 i-a fost suspendat permisul de conducere ; a refuzat recoltarea de probe biologice .A contestat la un tribunal decizia de suspendare a permisului de conducere,a castigat si in urma achitarii unei amenzi penale i s-a restituit permisul de conducere.
In anul 2013,i s-a redeschis vechiul dosar,i s-a retras din nou permisul de conducere,i s-a restituit amenda penala pe care o platise fiind in momentul de fata cu un proces penal pentru fapta savarsita in 2011,adica refuzarea recoltarii probelor biologice.
Intrebarea mea este:conform noului cod de procedura penala,care este situatia lui?
e posibil sa fi achitat amenda contraventionala si sa fi contestat totusi in instanta aplicarea acesteia. e varianta cea mai plauzibila.
dosarul penal mai mult ca sigur ca si-a urmat cursul daca s-a ajuns acum sa fie judecat.
oricum odata cu intrarea in vigoare a noului cod nu s-a schimbat nimic in afara de faptul ca infractiunea nu mai este prevazuta in ordonanta 195/2002 ci este articol in noul cod.
Alcool la volan
kacio
Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)