avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este situatia conform noului cod penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este situatia conform noului cod penal?

Un prieten se afla in urmatoarea situatie:
In anul 2011 i-a fost suspendat permisul de conducere ; a refuzat recoltarea de probe biologice .A contestat la un tribunal decizia de suspendare a permisului de conducere,a castigat si in urma achitarii unei amenzi penale i s-a restituit permisul de conducere.
In anul 2013,i s-a redeschis vechiul dosar,i s-a retras din nou permisul de conducere,i s-a restituit amenda penala pe care o platise fiind in momentul de fata cu un proces penal pentru fapta savarsita in 2011,adica refuzarea recoltarii probelor biologice.
Intrebarea mea este:conform noului cod de procedura penala,care este situatia lui?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:50, 24 Februarie 2014
e posibil sa fi achitat amenda contraventionala si sa fi contestat totusi in instanta aplicarea acesteia. e varianta cea mai plauzibila.
dosarul penal mai mult ca sigur ca si-a urmat cursul daca s-a ajuns acum sa fie judecat.
oricum odata cu intrarea in vigoare a noului cod nu s-a schimbat nimic in afara de faptul ca infractiunea nu mai este prevazuta in ordonanta 195/2002 ci este articol in noul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Bicasandu Bicasandu Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Ma aflam pe un drum public si am fost oprit de un echipaj local, aceștia neavând etilotest au ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice cosmin30 cosmin30 sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)