In aceasta perioada, se inmatriculeaza in Mun. Bucuresti societati profesioanale cu activitate 7411 Cod CAEN? Am observat faptul ca la nivelul altor judete se inmatriculeaza asemenea societati.
si totusi, interesant subiect, de vazut ce se va intampla mai departe. Din cate am auzit, prin bistrita baroul a sesizat parchetul cu privire la activitatea unui asemenea SRL, iar verdictul in cauza aceea si in alte cauze asemenatoare cred ca vor cantari mult in "legalizarea" sau "ilegalizarea" statutului. Oricum, deunazi am vauzut pe www.ccj.ro 3 decizii de la curtile de apel din alba si craiova dand castig de cauza recurentilor doritori a fonda asemenea srl-uri in contradictoriu cu ORC, si sa luam aminte ca acele decizii sunt definitive si irevocabile. Daca legea e asa la alba asa trebuie sa fie peste tot. Cel putin teoretic nu?
Al vostru CJ Ovidiu
D-lui Romy
Despre care societate este vorba ca am si eu una in Bacau si din cate stiu sunt 28 de societati inmatriculate . Am auzit ca de doua saptamani nu se mai inmatriculeaza societati la Bacau. Judecatorul respinge dosarele
Boby
Sper ca pana la sfarsitul anului acest statut al profesiei de consiler juridic, care cu are nimic in comun cu Legea, sa fie anulat iar Parlamentul sa adopte o noua Lege. Din punctul meu de vedere Legea actuala nu pare a fi redactata de juristi ci de ingineri sau contabili.
Iar acest statut pare un vis frumos, dar irealizabil.
NU stiu exact denumirea s.c.-ului, dar se pare ca este infiintat de d-na/d-ra Anisoara Butnaru, sau cam asa ceva.
Mai nou, acesti stimati??? avocati din Bacau ameninta cu greva in cazul in care parchetul nu se sesizeaza si nu trimite in judecata Avocatii din Baroul Constitutional, singurul inregistrat legal , pana in prezent, in Bacau.
Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun asta Romy, da' sa sti ca nu ai dreptate.
Am fost inscris in Baroul Constitutional, dar dupa intrarea in vigoare a modificarii Legii 51/1995, cand conform acesteia Baroul Constitutional si-a incetat de drept activitatea (fapt recunoscut si de Bota), nu m-am mai inscris in vreunul din barourile paralele create de UNBR-Bota.
De ce? Deoarece daca pana la acea data de partea Baroului Constitutional era o hotarare judecatoreasca (mai mult sau mai putin contestata) in temeiul careia nu s-a putut incepe urmarirea penala impotriva vreunuia dintre cei inscrisi in acest barou, dupa modificare cum crezi ca poti infiinta UNBR (devenita acum conform prevederilor exprese ale legii 255/2004 persoana juridica de interes public) pe baza unor simple rezervari de denumire la OSIM?!? Pai nu-i trebuia si lui Bota tot o hotarare de Guvern in vederea infiintarii? Hotarare a carei lipsa o imputa celorlalti avocati?
Imi pare rau pentru fostii colegi din fostul Barou Constitutional dar tot ce au intreprins intre timp (inscriere in barourile paralele+examinare+activitati de reprezentare in instanta) nu cred ca mai are nici un fel de acoperire.
cu stima,
un membru al fostului Barou Constitutional care nu a mai continuat sa viseze cai verzi pe pereti
Statutul cj
Ce spuneti de promovarea unei actiuni in anulare a Statutului profesiei de consilier juridic pe motiv ca aduce atingerea ordinii publice. Ce ar spune ... (vezi toată discuția)