avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Societate profesionala
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Societate profesionala

Stimati Colegi,

In aceasta perioada, se inmatriculeaza in Mun. Bucuresti societati profesioanale cu activitate 7411 Cod CAEN? Am observat faptul ca la nivelul altor judete se inmatriculeaza asemenea societati.
Ministrul justitiei, d-na Monica Macovei, in urma unei interpelari in Parlament a raspuns clar:''consilierii juridici pot constitui societati in baza Legii 31/1990, avand ca obiect unic activitati juridice Cod CAEN 7411, caracterul acesteia fiind acela al unei societati profesionale".
Interpelarea a fost facuta de deputatul Partidului Conservator d-nul Andrian Mihei in data de 30.05.2005; pentru mai multe detalii, accesati site-ul Camerei Deputatilor, sectiunea Deputati, deputat Andrian Mihei.
Judecatorii care refuza inmatricularea societatilor profesionale ar trebui sa argumenteze temeinic respingerea cererii. Sunt unele incheieri de respingere ca starnesc rasul.
Am vazut raspunsul dat de Ministrul Justitiei la interpelarea d-nului deputat Mihei privind inmatricularea soc. cu obiect de activitate 7411.
Cred ca este momentul sa insistam cu solicitarile de infiintare la ORC si sa atasam si acest raspuns!
O alta varianta ar fi sa cerem sprijinul acestui partid politic care afirma ca "sprijina si incurajeaza libera initiativa", pentru ca fara o vointa politica noi singuri nu putem face mare lucru. Parerea mea!
Frate iesti tare, e tot ce ne trebuie pentru a contracara atacurile acestor avocati care au grija noastra in loc sa se ocupe de inregistrarea baroului lor, care la Bacau a fost inregistrat de un oarecare Botomei, biat destept in aceasta speta.
Din pacate nu pot sa scot pe imprimanta raspunsul ministrului justitiei, fiind destul de sters. Daca ma poti ajuta in acest sens, fac o cinste mare.
Pt. Romy; scrie numarul fax-ului si ti-l trimit eu.

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Statutul cj Ce spuneti de promovarea unei actiuni in anulare a Statutului profesiei de consilier juridic pe motiv ca aduce atingerea ordinii publice. Ce ar spune ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic Consilieri juridici, tare imi este frica sa nu devenim un gen de "consilieri constitutionali"!!! (vezi toată discuția)