avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Societate profesionala
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Societate profesionala

Stimati Colegi,

In aceasta perioada, se inmatriculeaza in Mun. Bucuresti societati profesioanale cu activitate 7411 Cod CAEN? Am observat faptul ca la nivelul altor judete se inmatriculeaza asemenea societati.
Se impune aparitia unei Legi clare care sa reglementeze profesia de consilier juridic. Nu vedeti ca suntem dezbinati? Cum este posibil ca intr-un judet sa se inmatriculeze o societate profesionala si in Bucuresti nu? De ce nu exista un punct de vedere unitar? Cum poate Statutul sa completeze o lege? De ce institutiile statului nu se sesizeaza?
Sunt Consilier si am si societate infiintata pe cod CAEN 7411.
Asa ca si o parte din consilieri sunt pe val.
Cu pupatul mai ramane de vazut cine pe cine.
Din punctul meu de vedere respingerea cererilor de inmatriculare pentru "7411" nu constituie decat un abuz de drept , o concesie umila a unora care ar trebui sa hotarasca potrivit legii si propriei constiinte in favoarea unei incerte viitoare cariere "liberale". Din fericire pas cu pas incepem sa ne apropiem de o reglementare, " de facto" daca nu " de jure" a exercitarii profesiei de consilier juridic . Daca ilustrilor membri ai UNBR nu la convine ...... sa fie sanatosi. Putini stiu cu ce se mananca profesia de consilier juridic, reglementata intradevar printr-o lege schioapa si discriminatorie si un Statut mai mult sau mai putin opozabil erga omnes. Totusi cred ca societatile profesionale ale consilierilor juridici reprezinta o alternativa viabila si de viitor pentru persoanele juridice si, vreti nu vreti concurenta genereaza calitate. Sau poate tocmai acest aspect genereaza teama?
Sunt de acord cu ,,abuzul de drept". Haideti sa nu ne mai plangem de mila, sa fim seriosi si prin tot ce facem sa dam dovada de profesionalism. Sa lasam avocatii cu treburile loc si noi sa ne vedem de treburile noastre pentru ca daca un jurist (avocat sau consilier juridic) este bun are loc in lumea noastra. In alta ordine de idei, in aproape toate judetele tarii s-au infiintat societati profesionale. Unde au fost respinse cererile de infiintare s-au atacat cu recurs si au fost castigate. Daca nu ne cerem noi drepturile nu o sa ni le puna nimeni pe tava.

Un coleg de la Brasov ce lupta pentru profesia de consilier juridic
Pentru a va lamuri temerile si o informare colegiala va recomand sa contactati telefonic pe consilierul juridic Aurel Ghesa, vicepresedinte UCCJR la tel: 0724.546.997 sau 0741.103.024

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Statutul cj Ce spuneti de promovarea unei actiuni in anulare a Statutului profesiei de consilier juridic pe motiv ca aduce atingerea ordinii publice. Ce ar spune ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic Consilieri juridici, tare imi este frica sa nu devenim un gen de "consilieri constitutionali"!!! (vezi toată discuția)