avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cumparare auto pe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cumparare auto pe PFA

Va rog sa-mi spuneti daca pfa cu obiect de activitate cazare-turism si consulatanta tehnica in domeniul constructiilor pot sa imi cumpar un auto pe pfa. Daca da pot deduce cheltuieli? Care este perioada de amortisment?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: oviarieseni , utilizator 09:40, 22 Februarie 2014
Da, puteti deduce cheltuieli cu auto. Cititi art. 48 din codul fiscal si raspunsul postat de cineva pe aceeasi tema:
Atentie la sfarsitul anului, cand trebuie sa includeti amortizarea la cheltuieli deductibile. In functie de valoarea masinii si durata normata de amortizare va rezulta amortizarea anuala, respectiv lunara. Deductibila este numai valoarea pana la 1500 lei pe luna, daca din calcul va iese o suma mai mare.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
multumim de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa Jeremy Jeremy 1. Va rog sa ma informati despre ce impozite voi plati dupa infiintarea unui PFA pentru asigurari obligatorii. 2. Pot tine eu, evidenta contabila primara ... (vezi toată discuția)
Firme inactive fifi58 fifi58 care este deosebirea intre firme inactivi , si firme cu activitate este suspendata In oct.2013 am suspendat activitatea si totusi in lista cu firme inactivi ... (vezi toată discuția)
Hotarare pana in 1 martie andrreyutz andrreyutz daca am hotararea irevocabilă pana in 1 martie pot sa iau toti bani sau in rate ? atasez Aceasta prevedere se aplica doar pentru actele administrative ... (vezi toată discuția)