avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Noua declaratie 112 pentru asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Noua declaratie 112 pentru asociatii

buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de noua forma adeclaratiei 112.
Eu initial faceam 112 verificam sa vad daca e ok cu statul si apoi faceam plata.

Nu stiu cum sa completez pt presedinte si cenzor ca sa ma pot verifica cu statul sau sa fac statul corect.
- pt resedintele retineam toate taxele pe angajat deoarece are fctie de baza in alta parte
-pt cenzor care este pensionar limita de varsat retineam doar sanatatea

Acum cum completez?

Multumesc de ajutor.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:20, 23 Februarie 2014
Buna dimineata d-na Elga

Acum inteleg, multumesc.

Puteti va rog sa-mi spuneti ce sa fac cu fisierul XML care s-a generat?
Pana acum nu trebuia sa-l salvez separat.

La Anaf trimit doar pfd-ul nu-i asa?

Multumesc:)
Ei, e ceva nou cu .xml-ul ala, dar ignorati-l.

Important este ca in .pdf sa fie generat acest .xml, atunci cand apasati pe butonul VALIDARE de la centralizator.
La ANAF se transmite .pdf-ul care are atasat acest .xml.

Stergeti din calculator .xml-ul separat care vi-l pune pe desktop sau unde vi-l trimite....
Buna dimineta

Va multumesc din suflet de ajutor

Am trimis pdf-ul si in recipisa mi-a dat eroare:(

" Au fost identificate urmatoarele ERORI:
E: asigurat (3) [idAsig = 3]
eroare regula: S110a.2: Sectiunea E1 si/sau sectiunea E2 se completeaza pentru asigurat de tip A, B sau C in (1,19,25) "

Am 3 persoane cu CIM si 2 cu mandat trecuti toti in A, dar la toti am completat in sectiunea E la "date detaliate privind impozitul pe venit"

Deci, sa inteleg ca am completat ceva gresit la asiguratul nr.3.
In declaratie la crt 3 este cenzorul pensionar si am ales in sectiunea E la functie de baza " nu e cazul" .
Oare de aici sa fie eroarea? ce ar trebui sa aleg?

Pe vechiul model de 112 eu foloseam codul CAEN 6832 care il am si in revisal.
Acum am pus 9499.

Chiar as vrea sa inteleg care este cauza deoarece termenul de predare se apropie.

Multumesc tuturor din suflet si o duminica frumoasa.

Trebuie sa puneti "In afara functiei de baza" Pensia este considerata functie de baza.

Pai ce va opreste sa folositi tot 6832 la codul CAEN?
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
elga50, moderator
Buna ziua,

La contractele de mandat am pus neasigurat la :
*somaj
*Asigurat / neasigurat pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate

* In afara functiei de baza exact cum ati spus

si totul a fost bine:)
Declaratia este valida.
Multumesc frumos

Referitor la codul CAEN am lasat 9499 , dar mi se pare corect 6832 chiar daca nu sunt srl in obiectul activitatii asociatiei tot administrarea de imobile se face.

In Revisal nu modific

Duminica placuta tuturor

Alte discuții în legătură

Declaratia d 112 pentru anul 2014 elga50 elga50 Pentru cei interesati, va anunt ca a aparut varianta [b]D112 pentru anul 2014[/b]. In ... (vezi toată discuția)
Coduri caen ndan57 ndan57 BUNA SEARA, ce diferenta este(daca exista) intre cod-6832 si9499?. parca de cand a inceput cu aceasta decl.112 eu am pus 6832 si nu mi s-a spus ca ar fi vreo ... (vezi toată discuția)
Impozite angajați asociații de proprietari VICTORIABABOI VICTORIABABOI Buna ziua, as dori sa stiu cum se fac retinerile pentru un salariat care are program normal la privat si 2 ore in cadrul asociatiei de proprietari pe functia ... (vezi toată discuția)