avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Documente necesare la vanzare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Documente necesare la vanzare teren

am realizat cadastru pentru un teren. urmeaza maine sa-l vand. vreau sa va intreb, in situatia in care eu prezint la notar un extras cf pt informare, si actele cadastrale(cadastrul l-am realizat de curand) se poate realiza tranzactia pe loc sau trebuie sa asteptăm 3 zile pentru cererea unui alt extras cf. mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:11, 24 Februarie 2014
Notarului trebuie sa i prezentati mai multe acte: actele de proprietate adica cum ati dobandit imobilul, certificat de atestare fiscala, adeverinta ca nu este terenul arendat sau daca este arendat ca a fost respectat dreptul de preemptiune, extras de CF de atentificare. Cel de informare nu blocheaza cartea funciara.
va multumesc pentru raspuns.
pentru realizarea tranzactiei ma deplasez in alt oras decat cel de resedinta. inteleg ca notarul trebuie sa ceara extras cf pt autentificare. daca eu am toate actele plus extras cf pt informare se poate realiza tranzactia sau.... dupa depunerea actelor.... trebuie sa mai asteptam 3 zile ca notarul sa ceara extras ce pt autentificare?
trebuie sa ceara de autentificare, nu de informare am spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna ... mariustz mariustz Buna ziua, Am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna schita cadastrala. Vreau sa cumpar un teren de la cineva, acesta neavand timp mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara doar la notarul unde va avea loc tranzactia? camelllia camelllia Buna ziua. Am un teren de vanzare in alta localitate. Exista un client dispus 90% sa cumpere. Eu pot merge in general doar joia si vinerea sa ii arat ... (vezi toată discuția)