avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum contest un PV al Politiei Rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum contest un PV al Politiei Rutiere

Cum procedez daca mi s-a luat luat permisul pentru ca am deposit viteza? Cum pot sa contest??
Mai exact, circulam pe un drum, inafara localitatii, unde se executasera niste lucrari si era limita de viteza de 30 km. Desi lucrarile s-au terminat, a ramas indicarorul cu limita de viteza. Cum sa procedez??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:54, 5 Martie 2014
prima varianta ar fi sa cascati ochii mai bine data viitoare.
a doua varianta ar fi sa contestati procesul-verbal de contraventie.aveti 15 zile la dispozitie din momentul in care il aveti in mana.pe timpul cat dureaza procesul faceti cerere de certificat de grefa si puteti sa va recuperati permisul pe durata procesului.
de ce vreti sa contestati procesul verbal?

p.s. sunteti femeie sau barbat?
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
Numantere Deloc, Avocat
Povestea i s-a intamplat unui barbat. Dar ce importanta are??
pai daca pica la o femeie judecator si soferul e femeie atunci sunt mai mare sansele de castig.intelegeti rationamentul?:)
Da, dar nu se aplica in acest caz. Contestatia se depune la judecatoria de pe raza localitatii unde s-a intamplat? Si aveti idee cum trebuie sa arate aceasta contestatie? Exista un model standard?
la partea cu judecatoria ati nimerit-o.la partea cu modelul e greu de spus.depinde de ce contestati.lucrurile pot fi diferite.mergeti la un avocat si expuneti problema pe larg si vedeti ce sfat primiti.e posibil sa nu fie sanse mari de castig si atunci faceti contestatia degeaba

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
2 procese verbale ,2 formate diferite..care este cel valabil? CORNEKUS CORNEKUS Buna ziua, Este al doilea post care il scriu pe acesta tema. Am avut de doua ori \"norocul\" sa dau peste acelasi politai cu acelasi radar in acelasi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere - neacordare prioritate claudio88 claudio88 Bună ziua ! Aseară mi-a fost reținut permisul de conducere pentru 30 de zile plus amendă în valoare de 140 RON pentru neacordare de prioritate la ... (vezi toată discuția)