avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum contest un PV al Politiei Rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum contest un PV al Politiei Rutiere

Cum procedez daca mi s-a luat luat permisul pentru ca am deposit viteza? Cum pot sa contest??
Mai exact, circulam pe un drum, inafara localitatii, unde se executasera niste lucrari si era limita de viteza de 30 km. Desi lucrarile s-au terminat, a ramas indicarorul cu limita de viteza. Cum sa procedez??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:54, 5 Martie 2014
De ce spuneti ca e posibil sa nu fie sanse mari de castig? De ex, daca semnul este unul mobil? Putea fi adus de oriunde si pus aiurea acolo, corect?
Daca trimit plangerea cu posta, ce trebuie sa mai depun, alaturi de plangere? Copie CI, copie PV? Mai trebuie ceva?
Si ce taxe se achita? Unde??
Multumesc
Procesul verbal, contestaţia şi atât. La primul termen solicitaţi să studiaţi dosarul şi uitaţi-vă bine în el cum v-au încondeiat acolo. Dacă au probe foto atunci pa şi la revedere.
Au pus taxă şi aici ...Nu ştiam, mea culpa... Mulţumesc d-na Gabriela, am mai aflat ceva folositor. Deci accesul liber la justiţie se face mai liber pe zi ce trece.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
eugen68octavian, utilizator
În materie contravenţională, plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, precum şi calea de atac împotriva hotărârii pronunţate se taxează cu 20 lei (art. 19 din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
2 procese verbale ,2 formate diferite..care este cel valabil? CORNEKUS CORNEKUS Buna ziua, Este al doilea post care il scriu pe acesta tema. Am avut de doua ori \"norocul\" sa dau peste acelasi politai cu acelasi radar in acelasi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere - neacordare prioritate claudio88 claudio88 Bună ziua ! Aseară mi-a fost reținut permisul de conducere pentru 30 de zile plus amendă în valoare de 140 RON pentru neacordare de prioritate la ... (vezi toată discuția)