avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu sotul necooperant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu sotul necooperant

o prietena vrea sa divorteze de sot fara prea mult tam-tam,din cauza pozitiei in care se afla si vrea sa stie cum se poate mai usor,deoarece de comun acord nu poate neavand aprobarea sotului care vrea sa faca cat mai multe probleme. cam cat ar dura un asemenea proces, cat ar putea fi tergiversat de catre sot,in ce conditii s ar desfasura si ce ar trebui sa faca sa fie cat mai rapid? mentionez ca exista si un copil minor de 1 an si 7 luni si vrea sa stie daca are siguranta ca va ramane cu copilul dupa divort. va multumesc!
exact,ma intrebam ce-i rau in asta. doamna isi doreste divortul indiferent de motive, doar sa fie cat de discret,scurt si cu pastrarea copilului. deci n-ar fi nici o problema sa invoce sotul ca motiv plecarea sotiei de acasa.
Daca pe doamna nu o intereseaza ca se desface casatoria din vina ei fara sa fie si daca are ghinion sa plateasca si despagubiri, desigur ca nu e nicio problema.
Vb de plecat de acasa din motive intemeiate, una e sa pleci ca nu te intelegi cu sotul si traiul iin comun e un calvar si alta sa pleci ca ai gasit un trai mai bun cu altul.


si despre ce fel de despagubiri ar fi vorba?
Art. 388

Acordarea despăgubirilor

Distinct de dreptul la prestaţia compensatorie prevăzut la art. 390, soţul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului vinovat să îl despăgubească. Instanţa de tutelă soluţionează cererea prin hotărârea de divorţ.

Totusi , nu cred ca sotul poate dovedi ca e nevinovat, dar asta e alta poveste..
are ceva salvat pe mail cu el intr o convorbire cu o domnisoara ,deci nu cred ca ar putea cere despagubiri. ma gandesc ca vor fi valabile in instanta! si daca ea ar avea o legatura extraconjugala ma intreb cum ar putea o el demonstra o in instanta?

Alte discuții în legătură

Continuare la respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea data ... (vezi toată discuția)
Culpa exclusiva sau culpa comuna? DianaBea DianaBea Nici nu stiu unde sa ma mai adresez,ca as avea o mie de intrebari pe tema divortului...am intentat divortul in aug 2010,cerand desfacerea casniciei din culpa ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in timpul vacantei judecatoresti ContSters141851 ContSters141851 buna!as vrea sa stiu daca inaintez divortul in 2 iulie,va fii judecat in septembrie dupa terminarea vacantei sau mai devreme?daca nu am depus inca actele de ... (vezi toată discuția)