avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Posturi didactice auxiliare - daca OUG 77/2013 a fost ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Posturi didactice auxiliare - daca OUG 77/2013 a fost abrogata, mai este valabila angajarea unu la unu cf. art 5 (1)?

Buna ziua,
Avand in vedere ca OUG 77/2013 a fost declarata neconstitutionala, mai este valabil Art. 5 – (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, toate instituţiile şi autorităţile publice pot ocupa prin concurs/examen posturi conform principiului: “unu la unu”, respectiv la un post ocupat devenit vacant, un post ocupat. ?
Fac referire la posturile didactice auxiliare.
Daca acest art. nu mai este in vigoare, care este baza legala pentru angajarea personalului didactic auxiliar din invatamant, incepand cu data de 01.01.2014?
Va multumesc.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: noname_ , utilizator 16:57, 13 Martie 2014
freeelis a scris:

Nu exista nicio solutie exacta pe acest subiect, decat ceea ce ati mentionat si dvs.

Decizia Curtii trebuia sa mentioneze in final si acest aspect referitor la necosntitutionalitatea OUG 77/2013.

Puteti sesizati Cnsniliul Legsilativ pe aceasta tema, poate dau mai multe detalii:
[ link extern ]

N-am inteles mai nimic; in concluzie, se mai pot face angajari 1/1 pentru personalul didactic auxiliar din invatamant? Din postarile dv., deduc ca, da, sau?
Cu stima,
Raspunsul dat era pentru @ radamante.

Opinia mea este ca, aceasta OUG este inca in vigoare.

Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc.
Aceasta parerea am "capatat-o"si eu:) . Mai mult,din decizia 55 din 2014, mi s-a parut interesanta ca expresia: "posturi ocupate si a unor structuri":
"VII-4.5 -Curtea considerata ca este afectat regimul institutiilor fundamentale ale statului prin desfiintarea ,in final,a unor posturi ocupate si a unor structuri". Curtea se refera la posturile de conducere si a unor structuri care exista....si nu stabileste ca este neconstitutional sa infiintezi structuri noi!

In invatamant exista functii de conducere- secretar-sef si contabil-sef,dar nu si structura secretariat sau contabilitate....si dupa parerea mea ordonanta 77 te obliga sa le faci!

Curtea nu a precizat ca e neconstitutional sa infiintezi structuri acolo unde ele nu exista!!! Nici nu se putea pronunta pe ceva ce nu exista!

Daca gresesc ....va rog respectos sa ma ajutati!

Radamante a scris:

Va multumesc.
Aceasta parerea am "capatat-o"si eu:) . Mai mult,din decizia 55 din 2014, mi s-a parut interesanta ca expresia: "posturi ocupate si a unor structuri":
"VII-4.5 -Curtea considerata ca este afectat regimul institutiilor fundamentale ale statului prin desfiintarea ,in final,a unor posturi ocupate si a unor structuri". Curtea se refera la posturile de conducere si a unor structuri care exista....si nu stabileste ca este neconstitutional sa infiintezi structuri noi!

In invatamant exista functii de conducere- secretar-sef si contabil-sef,dar nu si structura secretariat sau contabilitate....si dupa parerea mea ordonanta 77 te obliga sa le faci!

Curtea nu a precizat ca e neconstitutional sa infiintezi structuri acolo unde ele nu exista!!! Nici nu se putea pronunta pe ceva ce nu exista!

Daca gresesc ....va rog respectos sa ma ajutati!

Nu sunt in masura sa va contrazic...
Fain cadou de 8 Martie mi-ati facut :)) :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 77/2013 Radica Radica Ce se va intâmla cu functionarii disponibilizati conf.OUG 77/2013, dupa ce a fost publicata Decizia CCR nr. 55/5.02.2014. Care sunt drepturile lor la ... (vezi toată discuția)
Ce consecinte va avea decizia cc de neconstitutionalitate a oug nr.77/2013 ? oanaportar oanaportar Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri, 05.02.2013, că este neconstituţională Legea de aprobare a OUG 77/2013 referitoare la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 77 din 26.06.2013 taranulaur taranulaur Se mai aplica prevederile Ordonantei 77/2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale? Am vazut in presa ... (vezi toată discuția)