avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reducere credit in franci din 2008
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reducere credit in franci din 2008

Buna ziua,

Vreau sa apelez la sfaturile si bunavointa dumneavoastra intr-o problema care devine tot mai strigenta: valoarea creditului imobiliar luat in februarie 2008, la CEB in franci elvetieni.

Veniturile sunt cel mult tot asa ca in 2008, dar conform contractului de credit, in primii ani rata a fost de cam 600 franci iar de un an aproximativ a urcat la 800+ de franci. Pe langa rata la creditul imobiliar, mai am o rata de cam 80 de euro la aceeasi banca, la un credit de nevoi personale (am avut nevoie pentru notar, acte, comisionul agentiei imobiliare, alte cheltuieli). Pe langa astea, la cateva luni apar asigurarile, care si ele sunt bani (cam 1000 euro pe an).
Acestea duc foarte sus costurile si practic am probleme financiare.

Exista vreo posibilitate reala pentru a putea micsora simtitor ratele? Nu ma refer la o reducere pentru 1-2 ani si apoi sa creasca si mai mult, adaugand si diferenta din cei 1-2 ani, ci sa fie recalculate complet, la un nivel sustenabil. La un ghiseu al bancii am auzit ca sunt cazuri de oameni care au reusit acest lucru, dar la prima vizita la agentia unde am facut creditul m-au trimis la plimbare cu o reducere cum am spus, pe 1-2 ani si apoi o crestere cu tot cu diferenta.

As aprecia tare mult raspunsul, cu atat mai mult daca ma va ajuta sa reduc costul lunar. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
conualfy, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:36, 27 Februarie 2014
NU prea sunt multe sanse sa iesiti din capcana asta (in care v-ati bagat in 2008). Incercati o refinantare la alta banca sau ... o modificare de contract din CHF in RON .
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare credit de nevoi personale adytaro adytaro Buna ziua, Am o problema similara probabil in acesti ani de criza multor persoane care au contractat un credit de nevoi personale in franci elevetieni in ... (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni transformat in euro Ayra Ayra Buna ziua Si eu, ca multi altii, in 2007, (am cumparat un apartament imi trebuia o diferenta) am luat un credit de 20000 de CHF cu ipoteca si ... (vezi toată discuția)
Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)