SITUATIA, PE SCURT E URMATOAREA: in urma separarii in fapt, dar neintaintarii divortului fiecare dintre parteneri intra intr-o noua relatie. Dna ramane insarcinata cu noul partener, dar fiind casatorita copilul trebuie trecut pe numele sotului. La 3 luni de la nasterea copilului fostii soti sa impaca. Dupa 4 ani, adica acum se doreste divortul de catre mama. Aceasta doreste totodata sa ia copilul de pe numele sotului. Ce anume trebuie initiat inainte? divortul sau tagada de paternitate?
mama nu doreste ca sotul sa mai aiba legaturi cu copilul (sau cel putin sa nu fie obligata de lege in acest sens). Exista vreo sansa sa obtina asta? din moment ce nu e tatal biologic. mentionez ca sotul nu doreste sub nici o forma sa renunte la copil, desi nu este al lui!
E un caz ciudat si dificil, stiu! orice sfat e binevenit! nu vreu citat din lege ca le stiu pe derost. ci doar cea mai buna strategie de actiune!
Nu e neaparat nevoie sa il mentionezi pe Vasile sau Marcel, ci trebuie sa dovedesti ca tatal copilului nu este sotul...de aia ziceam ca trebuie sa-l mentionezi...asa pe vorbe, ca nu iti mai convin anumite attribute ale drepturilor parentale, si vrei sa iti iei jucariile si sa pleci, este altceva...Judecatorul nu va accepta doar vorbele dvs....Cam asta era esenta spuselor...Dar, daca va pricepeti atat de bine la asemenea spete, ca si alti utilizatori sfatuitori de bine, va doresc success!
Copil
MargaE
Dacă tatăl biologic cere sa se treacă copilu pe numele lui se poate fără voia mamei asta după ce eu deja am trecut copilul pe numele sotului actual k pe ... (vezi toată discuția)