avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract cu timp partial

Trebuie sa modific un contract cu norma intreaga intr-un contract cu norma partiala 4 ore/zi, 20 ore/sapt, dar repartizat ingegal: L=6 ore, Ma=8 ore si Mi=6 ore. Este ok asa?
Cum le specific in actul aditional la repartizarea programaului de munca?
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 14:20, 15 Aprilie 2014
In contract invidual de munca cu timp partial se vor trece in mod obligatoriu atat durata muncii, cat si programul de lucru al salariatului.

In c.i.m. treceti : durata timpului de munca 4 ore/zi , inegal . Repartizarea programului de lucru” facandu-se astfel : .......... (mentionati cum lucreaza salariatul , astfel incat sa nu se depaseasca 20 ore/sapt).

Vedeti si acest articol
[ link extern ]
am si eu o intrebare : care este salariul pe care il ia angajatul net la un contract de munca la 6 ore la salariul minim pe economie ?
multumesc.
Salariul minim brut pentru un program complet de 8 ore/zi = 850 lei brut lunar

Salariul minim brut pentru un program de 6 ore/zi = 638 lei brut lunar, ceea ce inseamna:
- 488 lei net, daca este loc de munca cu functie de baza
[ link extern ]

- 448 lei net, daca nu este functie de baza
[ link extern ]
Buna ziua din nou,

Am trecut in contract: In c.i.m. treceti :
"durata timpului de munca 4 ore/zi , inegal . Repartizarea programului de lucru” facandu-se astfel : .......... (mentionati cum lucreaza salariatul , astfel incat sa nu se depaseasca 20 ore/sapt)."
Dar am alta problema: salariul lui difera in functie de nr de zile lucratoare pe luna si in functie de cum pica aceste zile. Astfel el nu va mai avea acelasi net luna de luna daca urmeaza intocmai programul.

Cum procedez ca salariatul sa aiba acelasi salariu net luna de luna ? Daca e nevoie sa mai faca de ex 4 ore cum stipulez acest aspect in contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca 20 de ore pe saptamana tyadaria tyadaria buna ziua! as dori o lamurire! angajatorul meu are un club de noapte cu activitate vineri si sambata noaptea si as vrea sa fac contract de munca cu timp ... (vezi toată discuția)
Cim pt lucru 2 saptamani pe luna!! -nu la loc de munca de baza MANUELAZAMFIR MANUELAZAMFIR ce trebuie trecut la Durata muncii daca salariatul trebuie sa vina doar 2 saptamani pe luna (o saptamana vine si una nu) cu program de 8 ore/zi si fara sa aiba ... (vezi toată discuția)
Program de lucru in weekend popescupatricia popescupatricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare speta: Punct de lucru cu 3 salariati pensionari.Doi lucreaza 2 zile da,doua pauza si doua zile repaus ... (vezi toată discuția)