avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare de expedient data in lipsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare de expedient data in lipsa

Se poate da hotarare de expedient pentru incuviintarea unui acord de mediere (in care s-au partajat mai multe suprafete de teren) in lipsa partilor, daca in cererea adresata instantei s-a specificat acest lucru (adica sa se pronunte in lipsa partilor)?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:06, 10 Martie 2014
mihaelamariaana a scris:

Se refera inclusiv la cazul meu: art.441cpc"Dispoziţiile prezentei secţiuni se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care învoiala părţilor este urmarea procedurii de mediere".



Dispozitiile sectiunii respective din CPC se refera la tranzactii, dar conform art 441 CPC se aplica si in cazul medierii, insa doar in situatia in care exista un proces pe rol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pentru hotararea de expedient in divort szilagyicsaba1975 szilagyicsaba1975 dupa consultatie la mediator si se ajunge la intelegere cat dureaza pana se da sentinta (vezi toată discuția)
Amanarea termenului de judecare in vederea medierii Dorra78 Dorra78 Daca ma aflu deja intr-un proces (urmeaza a se judeca un recurs), se poate cere o amanare in vederea incercarii unei medieri? Multumesc. (vezi toată discuția)
Renuntare proces lemontee lemontee Buna ziua, In cazul in care se renunta la un proces de comun acord, iar cealalta parte nu-si executa obligatiile, se mai poate intenta un proces avand ... (vezi toată discuția)