avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stagii de pregatire profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stagii de pregatire profesionala

Buna ziua, ce trebuie intreprins pentru ca la societatea unde lucrez sa poata efectua stagii de pregatire pentru alte persoane in afara salariatilor proprii ( de ex. studenti)
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:08, 10 Martie 2014
1. Ar trebui sa se autorizeze ca furnizori de formare profesionala., daca doreste sa formeze profesional .

2. Daca este vorba despre practica studentilor :
Practica elevilor si studentilor se organizeaza si se desfasoara pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.

3. In Monitorul Oficial, Monitorul Oficial, Partea I nr. 776 din 12 decembrie 2013 a fost publicata Legea 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.
Legea o puteti gasi aici
[ link extern ]

Buna ziua, multumesc pentru indrumari, dar din lege reiese ca, indiferent de cum va face aceasta persona practica, ea trebuie sa fie platita; pe mine m-ar fi interesat daca se poate face practica fara remuneratie;
Practica studentilor se face fara remuneratie, insa daca doriti ii puteti si angaja.
Stagiul de pregatire este pentru absolventi. Acestia au terminat facultatea, nu mai sunt studenti si in consecinta trebuie angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea intrebare: sunt rezident la stomatologie ... Catin2020 Catin2020 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: Sunt rezident la stomatologie si vreau sa efectuez practica la un cabinet stomatologic. Cabinetul apartine unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Perioada de debut ioana1997 ioana1997 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care este perioada de debut, pentru un psiholog, angajat ca psiholog stagiar , intr-o primarie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cadrul legal de desfasurare a unui stagiu de practica Tallulah Tallulah Buna ziua! Mi-ati putea spune, va rog, care sunt conditiile pentru desfasurarea corespunzatoare a unui stagiu de practica, respectand legea? Eu am ... (vezi toată discuția)