avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare ajutor deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare ajutor deces

Buna ziua.
Tatal meu a decedat acum o saptamana. Vroiam sa stiu daca se acorda ajutor de inmormantare in conditiile in care tatal meu nu era nici asigurat si nici pensionar, adica nu avea nici un fel de venituri. Ca rude de gradul I are un tata pensionar si o sora angajata la o firma privata. De inmormantare m-am ocupat eu si mama mea, dar care era divortata de tatal meu, contribuind cu bani si celelalte rude de gradul I. Certificatul de deces si toate actele justificative pt cheltuielile de inmormantare sunt la mine. Vreau sa aflu daca se acorda ajutorul de inmormantare , ce institutie il acorda , cine trebuie sa il ia si ce acte sunt necesare. Sora tatalui meu imi cere insistent certificatul de deces in original , dar nu imi spune pt ce .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:44, 11 Martie 2014
Revin la subiectul abordat. Am fost la Casa de pensii si mi s-a spus ca nu-mi pot acorda ajutorul de inmormantare pt tatal meu , intrucat eu nu sunt asigurata nici ca studenta si nici in cadrul intreprinderii individuale pe care o detin , deoarece in anul 2013 nu am avut formularul 600. Mentionez ca in 2013 , cand am infiintat intreprinderea individuala , nu mi s-a spus decat de depunerea formularului 220, pt care am toate platile la zi. Intrebarea mea este , pana la urma, eu pot sa ridic acel ajutor de inmormantare sau nu? Sau macar bunicul meu, pensionar, tatal tatalui meu decedat , poate?
Da, bunicul dvs. poate ridica ajutorul de deces pentru ca este asigurat prin pensie.
Asa cum v-a spus si colega mea, ana-cer, bunicul poate ridica ajutorul de deces de la Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de inmormantare roman123 roman123 sotia unui pensionar militar care a avut si contract de munca la un srl pote ridica ajutorul de inmormantare de la acest srl_? (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare persoana fara venit alexmarian alexmarian Buna ziua. In urma cu 2 zile mi-a decedat tatal. Tin sa precizez ca nu avea pensie, salariu, asigurare sociala. Mai pe scurt nu avea nici un fel de venit insa ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare bogdanstan80 bogdanstan80 buna ziua, acum 3 zile bebelusul nostru a decedat si a fost inmormantata ieri. eu lucrez la un hypermarket si sotia este somera. am dori sa stim cine ... (vezi toată discuția)