avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata si anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata si anticipata partiala

Am depus dosar de pensionare la 01.01.2011 iar la 30.03.2011 am primit decizia de pensionare pentru pensie anticipata partial cu 42% reducere.
De atunci ma judec cu Casa de pensii pentru nevalorificarea grupei a-II-a si a sporului de santier iar acum in ianuarie 2014 am incheiat procesul cu sentinta civila definitiva si irevocabila(am pierdut grupa si am cistigat sporul de santier).
Din data depunerii dosarului de pensionare(adica 01.01.2011) am lucrat si lucrez si in prezent.
Mentionez ca plata pensiei nu mi s-a efectuat pe motiv ca nu am incetat calitatea de salariat(asa prevede legea la pensie anticipata).
INTREBARE :
Daca incetez activitatea la aceasta data si inaintez decizia de incetarea contractului de munca la Casa de pensii, pentru a intra in plata pensiei, aceasta(adica Casa de pensii) imi va recalcula pensia anticipata partial valorificind perioada de activitate ce am prestat-o dupa depunerea dosarului de pensionare si pina in prezent (mai ales ca acesti 3 ani munciti imi vor da dreptul la pensie anticipata prin depasirea cu 8 ani a stagiului de cotizare de 35 ani)? :-/
Este asa cum v-a raspuns d-nul Mircea Carp.
Incercati sa depuneti o cerere de retragere a dosarului de pensie anticipata partiala, mai lucrati cateva luni si depuneti o noua cerere de pensie anticipata si vedeti ce raspus vi se va da.
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate, conform art. 106, alin. (3) din Legea nr. 263/2010, decizia de pensie putea fi anulata doar in termen de 30 zile de la comunicare.


Conform art.149 alin (4),decizia de pensionare necontestata in termen este definitiva,ori eu am contestat-o si nici pina in prezent nu am primit sentinta civila prin care am pierdut procesul intetat;
INTREBARE : la data primirii sentintei civile pot sa trimit cerere de anulare a dosarului de pensionare anticipata partial mentionat aici?

Imi scuzati insistenta dar avind in vedere ca la aceasta data decizia de pensionare nu este definitiva,prin contestarea ei,nu este un atuu legal la solicitarea anularii dosarului de pensionare ?(bineinteles respectind cele 30 de zile din art.106, alin.(3) din L.263/2010,dar de la data primirii sentintei civila definitive si irevocabila)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
olarasu ileana, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de pensie anticipata partiala? Tuca Anamaria Tuca Anamaria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Femeie, nascuta la 28.07.1950; Stagiul de cotizare: 25 ani si 3 luni ; Grupa 2 de munca - 21 ani si ... (vezi toată discuția)
Reducere penalitati pensionare anticipata partiala danctinpog danctinpog Daca am depus dosarul de pensionare anticipata partiala in noiembrie 2015 , dar nu am intrerupt activitatea , pot beneficia de reducerea penalitatilor conform ... (vezi toată discuția)
Calculare pensie CrissMGC CrissMGC Buna ziua stimati domni! As dori sa apelez la bunavointa dumneavoastra pentru a ma ajuta sa fac o simulare in ceea ce priveste o pensie pentru o ... (vezi toată discuția)